Barbara Dallosová Rôzne

Miloš si splnil svoj detský sen: V garáži má kuriózne autíčko z Vrchní, prchni!

Má o jedno koleso viac než motorka, o jedno menej než auto. Vysokou rýchlosťou vás nezvezie a poriadne vás vytrasie, ale jeho nezameniteľný štýl mu nemôžeme uprieť. Novobančana Miloša VELOREX fascinoval už od detstva. Pozrite ako vyzerá ten, ktorý mu pribudol v garáži!

Ilustračný obrázok k článku Miloš si splnil svoj detský sen: V garáži má kuriózne autíčko z Vrchní, prchni!
Zdroj: Dnes24.sk

Kto by nepoznal českú klasiku Vrchní, prchni! Spolu s filmom sa stalo legendou aj nezvyčajné trojkolesové autíčko, na ktorom sa vozil hlavný hrdina. Spomínate si naň? Pozrite si VIDEO!

Splnený detský sen

Miloš Pittner si vozidielko, aké sa dnes často nevidí, priniesol z Čiech. Na otázku, prečo mu srdce zapískalo práve po takejto trojkolesovej raritke, odpovedá: ,,Ešte keď som bol dieťa, jazdil na VELOREXE po Novej Bani jeden pán. Už vtedy ma to fascinovalo. Ako mladý chalan som si tiež jeden kúpil, ten bol ale v hroznom stave. Teraz som chcel niečo čo je naozaj podľa mojich predstáv.“

Nastupujte! Ale opatrne…

Subtílne dvojmiestne autíčko už na pohľad nemá vo vnútri veľa miesta. ,,Pôvodne sa to vyrábalo pre invalidov. Neviem si ale celkom predstaviť, ako do toho nastupovali, ja mám nohy zdravé a dá mi to zabrať,“ hovorí so smiechom Pittner. ,,Vhodnosť ale spočívala v tom, že riadenie sa dalo upraviť aj na ručné ovládanie, keď mal niekto choré nohy, prípadne sa dal prehodiť volant z jednej strany na druhú podľa potreby,“ vysvetľuje.

Ešte ho čakajú vylepšenia

Skôr, než neprehliadnuteľný VELOREX okúsi cesty, čaká ho ešte niekoľko úprav. ,,Nie je také ťažké to poprerábať, ale ja mám dosť jasnú predstavu. Nie všetko na aute je originálne. Táto vrchná plachta podľa mňa nie je pôvodná,“ ukazuje Pittner na strechu auta. ,,Tie svetlá sa mi tiež nezdajú, vyzerá to ako keby ich tam dali z traktora,“ žartuje.

Najdôležitejšou vecou ktorá priam historický dopravný prostriedok delí od toho aby sa previezol, je súčiastka. ,,Chýba mi súčiastka ktorá sa už, pochopiteľne, nevyrába. V tom mojom starom VELOREXE z pubertálnych čias tiež nie je taká, akú by som potreboval. Práve zisťujem, či sa dá niekde vyrobiť, toto ešte budem musieť vyriešiť,“ vysvetľuje na záver Pittner.

Vozidielko, ktoré púta pozornosť si pozrite v našom fotoarchíve.

VELOREX - autíčko, ktoré si na ceste nemôžete nevšimnúť
12
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM