Jakub Forgács Rôzne

Milovníkov retra čaká unikátna akcia. Prvý ročník zrazu veteránov vo Fiľakove

Aj vám učarovali staré stroje? Potom si iba pár kilometrov od Lučenca môžete prísť užiť špeciálnu akciu. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Milovníkov retra čaká unikátna akcia. Prvý ročník zrazu veteránov vo Fiľakove
Foto: Gregor Lukáč

Všetkých milovníkov historických áut a motoriek uvítajú v nedeľu 4. septembra od 11:00 vo Fiľakove na juhu okresu Lučenec, kde sa na Námestí slobody koná I. ročník Zrazu veteránov. O podujatí informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

„Za priaznivého počasia sa námestie zaplní automobilmi starých čias, aby ich záujemcovia mohli obdivovať. Na základe registrácie bude vyhlásený víťaz súťaže o najstaršie auto a najstaršiu motorku a na základe hlasovania návštevníkov sa rozhodne, ktoré vozidlo je najkrajšie,“ uviedla riaditeľka s tým, že organizátori postavia majiteľov áut pred úlohy, v ktorých budú musieť preukázať svoje schopnosti a technické i odborné znalosti. „Pripravia tiež rôzne hry pre deti – samozrejme v súvislosti s autami a motorkami,“ dodala.

Návštevníkov čaká tiež sprievodný program, ktorý sa začína vystúpením mažoretiek Hot Steps zo Základnej školy na Farskej lúke a svojich najmenších tanečníkov predstaví tanečná škola Dance Attack z Lučenca. „Z Banskej Bystrice príde chodúľový súbor Divadlo na vysokej nohe, ktoré svojím pouličným spracovaním shakespearovskej drámy Vraždy na Elsinore otvára aj IV. ročník Jesenného medzinárodného divadelného festivalu MsKS,“ avizovala Illés Kósik.

Deti môžu uzavrieť popoludnie penovou šou vďaka Dobrovoľnému hasičskému zboru vo Fiľakove, dospelým zase zabezpečí dobrú náladu fiľakovská kapela Regeneration. „Zraz veteránov sa skončí okružnou jazdou po meste o 15:30,“ uzavrela riaditeľka.

Čítajte tiež:

FOTO: V Lučenci otvoria novú cestu. Autá majú stopku, zlepšuje kondičku

Do Lučenca mieri vzácna návšteva. Ľudia sa stretnutnú s prezidentom Kis­kom

Foto: ilustračné

Foto: Pozrite si veterány z Lučenca
4
Galéria
Zdroj: Veterán klub Lučenec
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM