Jaroslav Dodok Rôzne

Mladí ľudia prechádzajú z Facebooku na Twitter

Americkí tínedžeri zdieľajú čoraz viac informácií o sebe na sociálnych sieťach. Zrýchlil sa tiež ich presun na Twitter v snahe vyhnúť sa svojim rodičom a množstvu zbytočných informácií zdieľaných na Facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Mladí ľudia prechádzajú z Facebooku na Twitter
Foto: Jaroslav Dodok

Ukázal to prieskum, ktorý uskutočnilo Pew Research Center.

Vyplynulo z neho, že 94 percent amerických tínedžerov, ktorí používajú sociálne siete, má svoj profil na Facebooku od vlaňajška neaktualizovaný. Dvadsaťšesť percent dospievajúcich používateľov sociálnych médií sa zaregistrovalo na Twitteri. To je viac ako dvojnásobok počtu z roku 2011 (12 percent).

Tínedžeri v cieľových skupinách konštatovali, že na Facebooku začalo byť priveľa dospelých a zdieľajú sa tam hlúposti, napríklad čo jedol kamarát na večeru, napísala agentúra AP.

Facebook vs. Twitter

,,Sociálnu sieť Twitter mi ukázal pred približne mesiacom jeden môj známy. Celkom som si ho obľúbil. Napriek tomu, však zostávam verný aj Facebooku," uviedla Monika z Veľkého Krtíša.

,,Modrý web mi už lezie na nervy, pretože mi berie veľmi veľa času. Upozornenia ma deprimujú a preto trávim väčšinu času na Twitteri," hovorí Igor (26r.) z Bratislavy.

,,Moju FarmVille neopustím nech sa stane hocičo," smeje sa Nikol z Prešova.

,,O spomínanej mikroblokovacej siete som ešte nepočul. mne stačí Facebook, sú tam predsa všetci," myslí si Rebeka (19r.) z Prešova.

,,Twitter ponúka oveľa kvalitnejší obsah, ktorý sa oplatí sledovať. Taktiež som si cez túto sociálnu sieť našiel už aj prácu. Firmy najprv ponuky zverejňujú tu, až potom na Profesii a podobných portáloch," hovorí s presvedčením Dominik z Banskej Bystrice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM