Jakub Forgács Krimi

Mladý Lučenčan čelí závažnému obvineniu. Žena prišla o tisíce eur klamstvom

Neuveriteľné, či si podľa slov polície mal dovoliť Tomáš (24). Dôchodkyňa doplatila na svoju dôverčivosť.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Lučenčan čelí závažnému obvineniu. Žena prišla o tisíce eur klamstvom
4
Galéria
Zdroj: TASR

„Vyšetrovateľ obvinil z prečinu podvodu Tomáša (24) z Lučenca. "Obvinený vo februári 2016 v popolud­ňajších hodinách s úmyslom obohatiť sa, telefonicky kontaktoval dôchodkyňu (77) z Hriňovej,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Zatelefonoval jej na pevnú linku a nakoľko si poškodená myslela, že ako obvykle volá jej syn, oslovila ho: „Ahoj Andrej!“ a obvinený jej odpovedal: „Ahoj mami!“, teda predstavil sa ako jej syn Andrej, ktorý pracuje v zahraničí. Vysvetlil jej, že má zachrípnutý hlas, lebo je chorý a berie antibiotiká. Následne jej povedal, že o dva dni príde na Slovensko a potrebuje od nej pomoc vo forme poskytnutia finančných prostriedkov, nakoľko ide kupovať dom v Banskej Štiavnici, čo mu poškodená uverila,“ pokračovala hovorkyňa.

„Peniaze potrebuje ihneď odovzdať ako zálohu predávajúcemu, nakoľko odchádza do Nemecka, a preto sa jej opýtal, koľko peňazí mu môže dať, teda koľko má doma. Poškodená mu povedala, že má 2000 eur. Vysvetlil jej, že pred panelákom ju bude čakať predávajúci, ktorý sa volá Peter. Poškodená vyšla pred panelák, kde ju oslovil obvinený Tomáš, ktorý sa predstavil ako Peter na základe čoho mu poškodená odovzdala peniaze a odišla domov,“ povedala Faltániová.

„Obvinený ju opätovne telefonicky kontaktoval na jej pevnú linku, akože je jej syn a spýtal sa, či nemá doma ešte ďalšiu hotovosť, že potrebuje odovzdať predávajúcemu vyššiu zálohu. Poškodená mu povedala, že mu teda dá všetko, a že má doma ešte ďalších 2000 eur, ktoré následne odovzdala pre panelákom obvinenému. Keď sa vrátila domov, zatelefonoval jej tretíkrát a povedal jej, že mal na mysli, aby odovzdala predávajúcemu ešte 4000 eur a nie 2000 eur. Poškodená mu povedala, že už nemá ďalšie peniaze, na čo jej zložil telefón,“ uviedla policajná hovorkyňa.

„Na druhý deň telefonicky kontaktovala svojho syna, pretože chcela vedieť, ako dopadol s nehnuteľnosťou, za ktorú jej včera telefonoval, na čo jej povedal, že o ničom nevie. Vtedy si poškodená uvedomila, že bola podvedená,“ dodala Faltániová so slovami, že obvinený svojím konaním uviedol poškodenú do omylu a spôsobil jej škodu v celkovej výške 4000 eur. Obvinený bol v minulosti už dva krát súdne trestaný a tohto skutku sa dopustil v podmienke za krádež. V súčasnosti je vo výkone trestu za lúpež, ktorú taktiež spáchal na chránenej osobe. Za tento skutok môže byť v prípade dokázania viny potrestaný odňatím slobody na jeden až päť rokov.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM