Kultúra

Multilingválna hra Piknik národov krajín V4 bude jedným z vrcholov prebieha

Ilustračný obrázok k článku Multilingválna hra Piknik národov krajín V4 bude jedným z vrcholov
prebieha
Zdroj: Dnes24.sk

Multilingválna hra Piknik národov krajín V4 bude jedným z vrcholov prebiehajúceho štvrtého ročníka Jesenného medzinárodného divadelného festivalu, ktorý sa koná od septembra vo Fiľakove v okrese Lučenec. O predstavení, ktoré sa začína v sobotu 12. novembra o 18:00 v Mestskom kultúrnom stredisku, informovala jeho riaditeľka Andrea Illés Kósik.

„Hru pre divákov pripravili štyri divadlá – české divadlo Na tahu, poľské Divadlo Zabkowice Slaskie, ako aj dve lučenecké divadlá – Divadlo Józsefa Kármána a Divadelný súbor Timrava. Predstavenie bude multilingválne, účinkujúci budú hovoriť a spievať po česky, poľsky, slovensky, ale aj maďarsky. Herci sa budú snažiť vtipne poukázať na typické črty toho-ktorého národa,“ priblížila riaditeľka.

V rámci tohtoročného divadelného festivalu vystúpili vo Fiľakove viaceré domáce i zahraničné divadelné súbory, pôsobiace na profesionálnej i amatérskej báze. Súčasťou festivalu boli i predstavenia pre školy v slovenskom, maďarskom, poľskom a anglickom jazyku.

Posledné predstavenia divadelného festivalu sa uskutočnia v podobe improvizačného večierka (v maďarskom jazyku), kde sa predstaví miestna Umelecká dielňa Folt a profesionálne divadlo Csavar Színház z Chotína s hercom Tamásom Gálom, držiteľom ocenenia Dosky 2015 za najlepší mužský herecký výkon.

Foto: ilustračné

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM