Barbara Dallosová Správy

Na Kurinci rátali tržby: Po sezóne pribudlo v mestskej kase 165 000 eur, primátor čakal viac

Rekreačná oblasť vítala počas letnej sezóny tisíce návštevníkov, tí tu zase nechávali tisíce eur. Podľa primátora Šimko sa mohli tržby vyšplhať ešte vyššie, plány však zmarila porucha čerpadla.

Ilustračný obrázok k článku Na Kurinci rátali tržby: Po sezóne pribudlo v mestskej kase 165 000 eur, primátor čakal viac
Zdroj: TASR

Tržby v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda, ktorú spravuje mesto Rimavská Sobota, počas tohtoročnej letnej sezóny presiahli 165 000 eur. Podľa slov primátora mesta Jozefa Šimka mohli byť ešte vyššie, negatívne ich však ovplyvnil problém s čerpadlom na geotermálnu vodu, ktoré sa pokazilo na začiatku sezóny.

Samospráva podľa slov primátora koncom mája vykonala potrebnú prehliadku čerpacieho zariadenia odborníkmi, ktorí tvrdili, že 12-ročné čerpadlo ešte jednu sezónu vydrží. „Bohužiaľ, nestalo sa tak a v mesiaci jún došlo k jeho poruche. Podľa prvých informácií malo dodanie a montáž nového čerpadla trvať osem až desať týždňov. Našťastie sa nám to podarilo zvládnuť počas troch týždňov,“ povedal Šimko.

Napriek tomu výpadok do istej miery ovplyvnil tržby. „Predpokladal som, že tohto roku budú vo výške zhruba 200 000 eur a nakoniec to teda bolo niečo vyše 165 000 eur. Verím však, že na budúci rok bude Kurinec fungovať naplno, keďže čerpadlo máme nové a takýto problém sa už snáď nebude opakovať,“ vyjadril sa primátor, ktorý je vzhľadom na pokazené čerpadlo s tržbami i návštevnosťou rekreačnej oblasti spokojný.

,,Na Kurinec prišlo počas tejto letnej sezóny približne 53 000 návštev­níkov. Takúto návštevnosť toto stredisko zažilo naposledy snáď ešte za bývalého režimu. Vtedy to bola známa rekreačná oblasť a chodili tam ľudia z celej republiky,“ uviedol na záver Šimko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM