Boris Macko Rôzne

Na lučeneckom sídlisku pribudne nové ihrisko. Čím sa bude líšiť od ostatných?

Na lučeneckom sídlisku pribudne nové ihrisko. Čím sa bude líšiť od ostatných? V mestách a hlavne na sídliskách nie je rôznych ihrísk nikdy dosť. Preto iste mnohých poteší správa o ďalšom, ktoré má vyrásť v Lučenci.

Ilustračný obrázok k článku Na lučeneckom sídlisku pribudne nové ihrisko. Čím sa bude líšiť od ostatných?
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Na úplne nové ihrisko sa môžu tešiť obyvatelia sídliska Rúbanisko II. Po rekonštrukcii detských ihrísk v meste je to ďalšia dobrá správa pre Lučenčanov. Verejnosti poslúži od jari 2017, keď má byť hotové. Ihrisko bude vybudované v lokalite vnútrobloku Rúbaniska II, pri existujúcom multifunkčnom ihrisku. Ide o Streetworkoutové ihrisko, čo znamená „cvičenie s vlastným telom“.

Street workout je vhodná príležitosť pre tých dospelých aj mládež, ktorí neradi chodia do posilňovne a dávajú prednosť pobytu na čerstvom vzduchu. Workoutové ihriská sa totiž spravidla nachádzajú na verejných priestranstvách.

Základom sú rôzne typy cvikov na bradlách, hrazdách, rebrinách a iných konštrukciách. Street workout predstavuje kombináciu športu a zábavy. Mesto vybudovanie ihriska vníma aj ako prevenciu pre mládež od drog, alkoholu a iných negatívnych vplyvov, čo má bezpochyby pozitívny vplyv na spoločnosť. Postavenie spomínaného ihriska podporila súkromná nadácia sumou 10 000 eur. Mesto Lučenec prispeje prípravou územia, realizáciou dopadovej plochy a informačným panelom s návodom na cvičenie.

Pozrite si v našej fotogalérii podobné ihrisko pod holým nebom v Mestskom parku!

Foto: ilustračné

Ihrisko v Mestskom parku je podobné chystanému workoutovému ihrisku na Rúbanisku
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM