Ľubomíra Karmanová Správy

Na svoj príchod na svet si vybral krásny dátum: Prvým lučenským bábätkom v roku 2016 je Samko

V prvý deň nového kalendárneho roka prišlo v lučenskej pôrodnici na svet celkom prvé tohtoročné bábätko - chlapček. Nosiť bude meno Samuel.

Ilustračný obrázok k článku Na svoj príchod na svet si vybral krásny dátum: Prvým lučenským bábätkom v roku 2016 je Samko
Zdroj: TASR

Niektoré bábätká si na svoj príchod na svet vyberajú práve prvé či posledné dni v roku. V lučenskej pôrodnici bolo počuť detský plač už prvého januára. Aj keď boj so sekundami prelomu roku prvý Lučenčan nezvádzal, svojim prvenstvom potešil nielen svojich rodičov, ale aj personál pôrodnice.

„Prvým lučenským dieťatkom v roku 2016 je chlapček, ktorý dostal meno Samuel. Krásne bábätko prišlo na svet v lučenskej pôrodnici 1.1.2016 o 11,5­0 hod., s pôrodnou váhou 3 780 g a 52 cm,“ informovala zástupkyňa riaditeľa pre ošetrovateľstvo VšNsP v Lučenci, Marta Kiapešová.

Ako ďalej prezradila, do dnešného dňa sa už v lučeneckej pôrodnici narodilo 10 bábätiek. Možno, že tento rok bude január opäť najplodnejším mesiacom v roku, tak ako ten minuloročný, kedy sa v našom meste narodilo 91 bábätiek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM