Simona Husaniková Krimi

Na zmrzlinový stánok zaútočil podpaľač: Plamene mohli ohroziť životy ľudí!

V noci na dnes došlo na Nemocničnej ulici k požiaru zmrzlinového stánku. Páchateľovi takéhoto zločinu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov

Ilustračný obrázok k článku Na zmrzlinový stánok zaútočil podpaľač: Plamene mohli ohroziť životy ľudí!
Zdroj: Policajný zbor SR

Zmrzlinový stánok bol podpálený vo Veľkom Krtíši. O čine nás informovala Petra Vašková, hovorkyňa krajského policajného zboru v Banskej Bystrici. ,,Policajti po príchode na miesto zabezpečili nevyhnutné opatrenia na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva výbuchu, nakoľko sa v stánku nachádza prívod plynu. Takisto bolo potrebné odpojiť mestskú elektrickú rozvodňu, ktorá je v jeho bezprostrednej blízkosti."

Je jasné, že požiar bol zavinený cudzou osobou

,,Pri obhliadke miesta činu boli nájdené iniciátore požiaru, a teda zavinenie cudzou osobou sa nám potvrdilo. V súvislosti s prípadom už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Kedže sa stánok nachádza v blízkosti obytných domov a iných budov, jeho požiar mohol spôsobiť oveľa vážnejšie následky, a teda mohol vážne ohroziť život a zdravie občanov, v neposlednom rade mohol spôsobiť aj neporovnateľne vyššie škody na majetku." ozrejmila Vašková..
Predbežná škoda bola vyčíslená na približne 15-tisíc eur.
,,Bližšie okolnosti k prípadu v súčasnosti vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme konkretizovať. " dodala Petra Vašková.

Podpálený zmrzlinový stánok
1
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM