Boris Macko Kultúra

Nabitý PROGRAM Vianoc v Lučenci. Mikuláš priamo v kine aj veselica

Neodmysliteľnou súčasťou predvianočnej atmosféry v každom meste sú trhy či rôzne akcie. Výnimkou nie je ani Lučenec. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Nabitý PROGRAM Vianoc v Lučenci. Mikuláš priamo v kine aj veselica
17
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočnými akciami, o ktorých sme už informovali, ponuka kultúrneho vyžitia v meste zďaleka nekončí. Práve naopak, vieme o ďalších, ktoré určite oslovia ďalších Lučenčanov.

Okrem tradičného podujatia Mikuláš v meste príde ďalší na netradičné miesto. Nielen deti poteší Mikuláš v kine. Jeho kroky povedú do kina Apollo a darčekom bude bezplatné premietanie rozprávky Doba ľadová: Mamutí tresk.

Vianočný trh šikovných rúk ponúkne 10. decembra od 8:00 rôzne ručne robené vianočné výrobky. Predstavia sa s nimi rôzne školy, organizácie a združenia. V ten istý deň ponúkne o 15:00 zábavu Opatovská vianočná veselica. Dejiskom bude parkovisko na Továrenskej ulici. Aby toho nebolo málo, na 10. decembra je v evanjelickom kostole pripravená aj Vianočná ozvena – vianočný koncert speváckeho zboru Ozvena a komorného speváckeho zboru Sherly.

O deň skôr, 9. decembra je o 15.00 pripravená vernisáž výstavy Petrohrad očami detí. Zaujímavosťou je, že 1. ročník súťaže Petrohrad očami detí vyhlásil gubernátor mesta Sankt Peterburg Georgij Segejevič Poutančenko. O niekoľko dní neskôr, 16. decembra, pripravili Rímskokatolícka farnosť, Evanjelická cirkev, Cirkevný zbor Bratskej jednoty baptistov a Reformovaná cirkev z Lučenca ekumenické podujatie Svieť svetlo. Podujatie má výstižný názov, keďže začne o 18:00 na Námestí republiky a práve tam donesú skauti Betlehemské svetlo.

Pozrite si v našej fotogalérii lučenecké vianočné stromy!

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM