Eliška Šándorová Samospráva

Nádej po lete zhasla: Lučeneckú plaváreň nikto nechce

Lučenčania si už dva roky nemôžu zaplávať v krytej plavárni. Samospráva ju zavrela pre havarijný stav. Hoci v lete bola nádej, že budova má kupca, všetko sa zmenilo.

Ilustračný obrázok k článku Nádej po lete zhasla: Lučeneckú plaváreň nikto nechce
10
Galéria
Zdroj: Boris Macko

Budovu bývalej krytej plavárne, ktorá je viac ako dva roky pre havarijný stav zatvorená, sa mestu doteraz nepodarilo predať. Informoval o tom Róbert Móric predseda predstavenstva mestskej akciovej spoločnosti Spool, ktorá v Lučenci spravuje a udržiava bytový aj nebytový fond.

„Plaváreň ponúkame a inzerujeme v miestnych i nadregionálnych novinách. Bohužiaľ, zatiaľ nemáme žiadnych záujemcov,“ uviedol Móric s tým, že istý záujem doteraz prejavil iba jeden subjekt, ale ten sa odmlčal bez písomného či ústneho vysvetlenia.

Krytá plaváreň v Lučenci je na predaj
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Plaváreň samospráva zatvorila v roku 2015, pretože podľa vedenia mesta jej rekonštrukcia nebola ekonomicky výhodná. Namiesto nej chce samospráva vybudovať úplne novú a v tejto súvislosti už zvažovala niekoľko variantov. K realizácii stavby však zatiaľ nedošlo a obyvatelia Lučenca tak musia využívať kryté plavárne v okolitých mestách.

„S inžinierskou činnosťou sme ešte nezačali, pretože pripravujeme súťaž na projektanta, na realizáciu diela, aj na prevádzku plavárne. Poviem otvorene, nie je to také jednoduché, ako sme si predstavovali. Nemáme húfy záujemcov,“ konštatoval prednosta Mestského úradu Lučenec Igor Korniet.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM