Michaela Mozolányová Hokej

Nádejná hokejová mlaď slávi úspech: Štvrtáci z Lučenca skončili na medzinárodnom turnaji druhí!

Zimný štadión v Detve hostil medzinárodný turnaj hráčov štvrtých ročníkov a mladších. Skvelé výkony našich chlapcov z HC Lučenec neostali bez povšimnutia organizátorov a vyslúžili si pozvánku na tento turnaj.

Ilustračný obrázok k článku Nádejná hokejová mlaď slávi úspech: Štvrtáci z Lučenca skončili na medzinárodnom turnaji druhí!
Zdroj: Dnes24.sk

HC Lučenec sa tak v Detve ocitol v spoločnosti družstiev Detvy, Partizánskeho, Banskej Bystrice, Bytom (POL) a Púchova. Hrací čas bol 2 × 20 minút a hralo sa na celé klzisko. Prvý deň sa hralo v dvoch trojčlenných skupinách o prvé dve postupové miesta do pondelkového semifinále a následne finále resp. zápasu o tretie miesto. Posledné družstvá zo skupiny si zmerali sily o piate miesto.

Skupina A:

HC 07 Banská Bystrica, HC 07 Detva, Polónia Bytom (POL)

Skupina B:

MŠK Púchov, Iskra Partizánske, HC Lučenec

Výsledky HC Lučenec v skupine B:

MŠK Púchov – HC Lučenec 4:3

Góly Lučenec: Ďurík, Ridzoň, Klajban

Iskra Partizánske – HC Lučenec 1:2

Góly Lučenec: Plaucha, Sirotka

Poradie po skupinových zápasoch:

Skupina A:

  1. HC 07 Banská Bystrica
  2. Polónia Bytom (POL)
  3. HC 07 Detva

Skupina B:

  1. MŠK Púchov
  2. HC Lučenec
  3. Iskra Partizánske

Semifinále:

HC 07 Banská Bystrica – HC Lučenec 2:7

Góly Lučenec: 2× Plaucha, Ďurík, Révesz, Ridzoň, Zöld, Klajban po 1.

Finále:

HC Lučenec – MŠK Púchov 1:10

Gól Lučenec: Révesz

Konečné poradie turnaja:

  1. MŠK Púchov
  2. HC Lučenec
  3. HC 07 Banská Bystrica
  4. Polónia Bytom (POL)
  5. Iskra Partizánske
  6. HC 07 Detva

„Prvý zápas v skupine sme proti favoritovi z Púchova zahrali perfektne a málo chýbalo od prekvapenia. To mohlo nastať na náš úkor v ďalšom zápase proti Partizánskemu, keď sme inkasovali už v prvej minúte. Bránu súpera sme dobýjali skoro celý zápas, no stačilo to „len“ na jednogólové vedenie. Pondelkové semifinále proti Banskej Bystrici však bolo naše. Do zápasu išli hlavne Bystričania z pozície favorita, no toho sme zaskočili smelým napádaním už v ich obrannom pásme vďaka čomu sme boli častejšie pri puku. Naše sebavedomie stúpalo a s ním prišli aj rýchle prvé góly čo bol základ cenného víťazstva a postupu do finále. V ňom už Púchov nepripustil prekvapenie a doslova nás prevalcoval. V zápase sme sa nedokázali chytiť a zlepené góly nás položili. Súper vyhral absolútne zaslúžene. Očakávali sme vyrovnanejšie finále, no zrejme eufória zo semifinále nás upokojila a chýbala väčšia motivácia. Škoda len vysokého počtu inkasovaných gólov, čo ale neobralo nášho Mira Števáka o cenu pre najlepšieho brankára celého turnaja," povedal tréner HC Lučenec Andrej Péter.

Mesto Lučenec a klub HC Lučenec reprezentovali: Števák, Ridzoň, Zöld, Ďurík, Badinka, Matúška, Plaucha, Sirotka, Janíček, Šulek, Révesz, Švec, Nociar, Klajban, Srník, Mihálik.

Tréneri: Andrej Péter, Róbert Imrovič. Vedúci družstva: František Ridzoň.

Už v sobotu 5. apríla, sa v Lučenci uskutoční turnaj starších žiakov do 15 rokov, na ktorý pricestujú HC Košice, Banská Bystrica, Trebišov, Nové Zámky a Partizánske.

Foto: A. Péter

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM