Boris Macko Samospráva

Nadmerný hluk rozhneval Lučenčanov. Skončí trestným oznámením?

Pred týždňom prilákali do centra mesta tisíce ľudí Lučenecké hody, jarmok a množstvo sprievodných akcií. Oslavy však majú aj odvrátenú tvár.

Ilustračný obrázok k článku Nadmerný hluk rozhneval Lučenčanov. Skončí trestným oznámením?
Foto: Boris Macko

Viacero Lučenčanov cez oslavy Dní mesta rozčúlil nadmerný hluk hlavne počas večerných a nočných hodín. Išlo predovšetkým o decibely zo Street dance party. Sťažnosti sa objavujú hlavne na sociálnej sieti. Podľa niektorých bolo počuť´hluk z reproduktorov až do Vidinej a Tomášoviec, ktoré sú od mesta vzdialené niekoľko kilometrov.

„Mal som tú smolu, že som v sobotu musel celý deň pracovať. Išiel som nevyspatý do práce. A opäť nevyspatý toto píšem v nedeľu. Najprv som nevedel zaspať od hluku. A keď konečne skončil, nevedel som zaspať od vrieskajúcich ožratých mladíkov, ktorí sa tackali po meste,“ posťažoval sa pán Rudolf z Lučenca. Vec chce dokonca pohnať ešte ďalej a počas tohto týždňa pripraviť trestné oznámenie voči mestu.

„Je čas začať konať a vysunúť tuto aktivitu – Street dance party tam, kde ju prevádzkujú všetky civilizované mestá, čiže mimo obytných zón,“ pridal sa ďalší Lučenčan Jaroslav s tým, že hluk z ostatných akcií bol akceptovateľný, no aj v týchto prípadoch treba nastaviť jasnú hranicu.

„Ešte pred Lučenským hodovaním sme domácnosti, ktoré susedia s ulicami a miestami, kde sa konali akcie Lučenského hodovania, na to upozornili letákmi. Navyše sme ich poprosili o zhovievavosť a trpezlivosť,“ obhajuje mesto hovorkyňa radnice Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že mesto zatiaľ žiadne oficiálne sťažnosti ani trestné oznámenie neeviduje. No v prípade, že sa situácia zmení, zaujme k tomu stanovisko.

Pozrite si Lučenecké trhy v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Cez predĺžený víkend sa nudiť rozhodne nebudeme. Čo sa chystá v Lučenci a okolí?

FOTO: Lučenecký jarmok láka domácich i cezpoľných. Ľudí neodradilo ani počasie

V OBRAZOCH: Pozrite si momentky z Lučeneckého jarmoku
18
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM