Správy

Nasledujúce dni bude pršať aj snežiť, tvoriť sa bude poľadovica

Nasledujúce dni treba počítať so zrážkami. Bude pršať a snežiť, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Aj pre náš okres platí výstraha 1. stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Nasledujúce dni bude pršať aj snežiť, tvoriť sa bude poľadovica
Zdroj: TASR

Tvoriť sa bude i poľadovica, vodiči by preto mali byť opatrní. Najviac zrážok by malo v stredu (7.2.) padnúť na západnom a strednom Slovensku.

„V polohách nad 500 metrov nad morom by malo takmer výlučne len snežiť a v polohách pod 300 m nad morom spadne zväčša viac ako polovica zrážok vo forme snehu,“ píšu meteorológovia na Facebooku.

V hlavnom meste môže do podvečera spadnúť až 10 centimetrov (cm), ešte väčší prídel snehových zrážok zažijú okresy Nitrianskeho, Banskobystrického i časti Trenčianskeho a Košického kraja, kde do 19.00 h môže pribudnúť od 10 do 15 cm nového snehu.

SHMÚ vydal pre spomínané regióny výstrahu pred snežením 1. stupňa. So snežením súvisí aj tvorba snehových jazykov. SHMÚ upozorňuje, že sa od 09.00 h do 16.00 h môžu tvoriť na cestách juhozápadného Slovenska i južnej časti stredného Slovenska. Od poludnia sa k týmto výstrahám pridá aj ďalšia, varujúca pred poľadovicou. Tá platí pre celé územie Slovenska.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM