Jakub Forgács Krimi

Nehoda na lučeneckej ulici: Vodič zrazil dve 15-ročné deti priamo na priechode

Zrazené deti skončili so zraneniami! Podľa slov polície vodič chodcov nespozoroval. Čo uviedol ako dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Nehoda na lučeneckej ulici: Vodič zrazil dve 15-ročné deti priamo na priechode
4
Galéria
Foto: Viktória Botošová

K dopravnej nehode došlo v stredu (14.06.) o 19:35 v Lučenci na Masarykovej ulici. „Podľa doterajších zistení vodič (60) osobného motorového vozidla Opel Corza sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke a na riadne vyznačenom priechode pre chodcov došlo k zrážke dvoch chodcov,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková so slovami, že vodič chodcov nespozoroval, malo ho oslniť zapadajúce slnko.

„Dávid (15) spolu so svojou rovesníčkou prechádzali po priechode pre chodcov z pohľadu vodiča z pravej strany, keď do nich narazilo osobné motorové vozidlo a prepadli cez prednú kapotu vozidla do jeho čelného skla a následne obidvaja spadli na vozovku. Vodič zostal s vozidlom stáť niekoľko metrov za priechodom,“ pokračovala hovorkyňa.

„Všetci účastníci nehody sa na mieste podrobili dychovej skúške na alkohol, ani u jedného prítomnosť alkoholu zistená nebola. Zrazení chodci utrpeli podľa predbežného vyjadrenia lekárov zranenia s dobou liečby a práceneschopnosti štyri týždne,“ dodala Kováčiková so slovami, že v súvislosti s vyšetrovaním dopravnej nehody bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM