Boris Macko Rôzne

Neviete kam s deťmi počas prázdnin? Tipy na leto pre rodičov malých Lučenčanov

So začiatkom prázdnin začína pre rodičov nočná mora. Rozmýšľajú, ako vyplniť čas deťom, kým sú dospelí v práci. Ani v Lučenci však vďaka našim tipom nemusíte zúfať!

Ilustračný obrázok k článku Neviete kam s deťmi počas prázdnin? Tipy na leto pre rodičov malých Lučenčanov
Zdroj: Dnes24.sk

Prázdniny už nezadržateľne klopú na dvere. Centrum voľného času v našom meste síce organizuje letný tábor, no jeho kapacita 30 detí je vo všetkých turnusoch už obsadená.

Situáciu sčasti zachraňuje denný letný hokejový tábor, ktorý pripravil hokejový klub HC Lučenec. Je však až na konci prázdnin, v termíne od 29. augusta do 2. septembra 2016. Ako už názov napovedá, je určený pre všetky deti, ktoré sa chcú naučiť alebo zdokonaliť v korčuľovaní a hokejových zručnostiach. Bližšie informácie sú na stránkach klubu HC Lučenec.

Pre rodičov, či starých rodičov, ktorí môžu byť so svojimi ratolesťami, je tu možnosť zobrať deti na kúpalisko, či ku vodnej nádrži Ľadovo, kde je viacero detských ihrísk a športovísk. Mamičky sú síce s menšími deťmi doma tak či tak, no tu sa zase natíska otázka, kam s nimi ísť.

Pomocnú ruku podáva Materské centrum Jahôdka v priestoroch Divadla B. S. Timravy. Herňa pre deti do troch rokov je otvorená aj počas prázdnin. Otvorené je od pondelka do piatku od 9.00 do 13.00, v stredu od 9.00 – 13.00 a popoludní od 15.00 do 18.00. Vo výnimočných prípadoch tu môžu byť aj starší súrodenci vo veku 4 – 5 rokov, no treba na nich dozrieť.

Ďalším osvedčeným riešením pre deti v predškolskom veku je dať ich do škôlky. „Aj počas tohto leta bude vždy otvorená aspoň jedna materská škola,“ potvrdila túto možnosť hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Počas celého júla bude otvorená škôlka na sídlisku Rúbanisko I., v auguste materská škola Štefánikova a v časti Opatová.

Čítajte tiež:

Obľúbený kinematograf opäť v Lučenci. 5 filmov, na ktoré sa môžeme tešiť

Minijarmok, regionálne jedlá a hlavne veľa hudby. Fiľakovo bude hostiť jedinečný festival

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM