Michaela Mozolányová Krimi

Ničivý výbuch: Muž úmyselne v kuchyni odpojil plynovú hadicu a došlo k explózii!

Explózia rodinného domu, ktorá ohrozila dva susedné domy a poškodila odparkované autá. Podľa polície sa o ňu postaral Ján (63), ktorého umiestnili na psychiatrii.

Ilustračný obrázok k článku Ničivý výbuch: Muž úmyselne v kuchyni odpojil plynovú hadicu a došlo k explózii!
Zdroj: Webnoviny.sk

K výbuchu plynu v rodinnom dome došlo ešte v sobotu 4. januára v rodinnom dome na ulici M.R. Štefánika v Haliči. Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu všeobecného ohrozenia a zo zločinu poškodzovania cudzej veci 63-ročného Jána, bytom Halič. „Obvinený Ján (63) v kuchyni úmyselne odpojil plynovú hadicu od sporáka a nechal do miestnosti voľne unikať plyn. Vo vedľajšej miestnosti už predtým zakúril do krbu. Okolo 14. 30 hodine došlo následne k explózii v kuchyni a v obývačke domu a tiež k požiaru,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Výbuch však neohrozil len samotný dom, ale aj susedné domy na ulici M. R. Štefánika a na ulici B. S Timravy. Ich spoločná hodnota podľa polície presahuje sumu 133-tisíc eur.

V dôsledku výbuchu a požiaru sa poškodila strecha domu, vnútorné zariadenie vrátane okien a vstupných dverí do domu, došlo aj k poškodeniu stien hlavne na chodbe, v detskej izbe, obývačke a v kuchyni.

Vlastníkovi domu vznikla škoda odhadnutá na 90-tisíc eur. Pri výbuchu došlo k poškodeniu aj dvoch áut, ktoré v tom čase stáli pred domom a oproti stojaceho rodinného domu. „Obvinený bol po skutku umiestnený na psychiatrickom oddelení a naďalej zostáva hospitalizovaný v nemocnici v Lučenci. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov,“ informovala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM