Simona Husaniková Kultúra

Noc múzeí a galérií v obrazoch: Takto si ju užili v Lučenci

V poradí už 9. ročník podujatia, ponúkol netradičné programy pre všetky vekové kategórie návštevníkov. Pozrite si fotogalériu toho ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií v obrazoch: Takto si ju užili v Lučenci
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Program sa začal o 17:00 hod, kedy sa deti, ale aj dospelí mohli realizovať v rámci tvorivých dielní. V ponuke mali prácu s textilom, vďaka ktorému vznikli krásne srdiečka, mackovia, zajačiky. V tvorivých dielňach si ďalej mohli vytvoriť kabelky, namaľovať obrazy, či urobiť zaujímavé výtvory z hliny. Záujemcov o takéto práce bolo viac než dosť, zapájali sa malí aj veľkí výsledkom čoho boli naozaj zaujímavé a atraktívne diela. O 18:00 hod. si návštevníci mohli pozrieť prezentáciu histórie Lučenca vo fotografiách, ktorú si pripravil Štefan Chrastina. Prezentácia sa niesla pod názvom -Derivácie (premeny) Lučenca. Návštevníkom sa premietali fotografie toho ako vyzeral Lučenec kedysi a ako dnes. Po prezentácii nasledoval literárno – hudobný program v interpretácii poetov Generácie Nula z Banskej Bystrice a žiakov Cirkevnej ZUŠ J. Bosca z Lučenca. Všetci zúčastnení mali možnosť vypočuť si skvelé básne, ktoré boli obohatené o hudobný program talentovaných žiakov.

Program sa pomaly presunul do neskorých večerných hodín, no stále nebol na konci. Milovníci rokenrolovej hudby si prišli na svoje, keď okolo 21:00 začal koncert lučenskej kapely Mr.Psycho & The Dark Angeles. Podujatie uzatvorila nočná prehliadka stálej expozície Poklady minulosti a komentovaná prehliadka výstavy Deriváty za účasti prezentujúcich sa autorov.
O tom, že táto akcia sa naozaj vydarila svedčil veľký počet návštevníkov, ktorých každou hodinou pribúdalo viac a viac a ktorí odchádzali z akcie s úsmevom na tvári a s túžbou, aby bol ďalší – 10.ročník Noci galérii a múzeí minimálne tak úspešný ako tento.

Noc múzeí a galérií v Lučenci
34
Galéria
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM