Ľubomíra Karmanová Správy

Nové sanitky aj v našom regióne: Slovenské nemocnice získajú 13 nových vozidiel

Nemocnice na Slovensku dostanú 13 nových vozidiel dopravnej zdravotnej služby. Nové sanitky prídu aj do nášho regiónu. Týmto krokom sa v nemocniciach skvalitnia služby pre pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Nové sanitky aj v našom regióne: Slovenské nemocnice získajú 13 nových vozidiel
Zdroj: TASR

Dovedna 13 nových vozidiel dopravnej zdravotnej služby bude mať k dispozícii sedem vybraných nemocníc na celom Slovensku. Investícia, ktorú financovala regionálna sieť nemocníc Svet zdravia, predstavuje 570.000 eur. Prvé zo sanitných vozidiel si prevzala nemocnica v Partizánskom.

Nové vozidlá budú obsluhovať nemocnice v Galante, Rimavskej Sobote, Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici, Trebišove, Vranove nad Topľou a Partizánskom. Vozidlá sú vybavené bezpečnostnými technológiami vrátane ochrany proti bočnému vetru, takzvanému systému ESP, zároveň obsahujú aj zdravotnícke vybavenie v rámci noriem. „Vnímame možnosť presunúť pacienta ako možnosť zabezpečiť kvalitnú zdravotnú starostlivosť,“ povedal generálny riaditeľ Sveta zdravia, a. s., Ľuboš Lopatka.

Vozidlá, ktoré sú súčasťou dopravnej zdravotnej služby, prinášajú podľa slov riaditeľa nemocnice v Partizánskom Michala Orihela v prvom rade bezpečnosť. „Ja si myslím, že tá je najdôležitejšia, a to nielen pre posádku, ale hlavne pre pacienta,“ poznamenal. „Týmto krokom sa skvalitňujú služby, ktoré nemocnica pre občanov mesta a regiónu poskytuje,“ uviedol primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM