Jakub Forgács Šport

Novohradský maratón zožal úspech. Koncom leta spojil Lučenec a Šalgotarján

Po prvýkrát sme v našich končinách zažili jedinečné bežecké podujatie. Maratónu by sme sa o rok mohli dočkať v zmenenom termíne!

Ilustračný obrázok k článku Novohradský maratón zožal úspech. Koncom leta spojil Lučenec a Šalgotarján
Zdroj: TASR

Prvý ročník bežeckého podujatia Medzinárodný novohradský maratón Lučenec – Šalgotarján, ktorý sa konal koncom leta, mal úspešnú premiéru. Potvrdil to viceprimátor Lučenca a spoluorganizátor akcie Pavol Baculík, podľa ktorého plánujú v Novohrade z tohto podujatia vytvoriť tradíciu a organizovať ho aj v ďalších rokoch.

„Dôležité bolo začať a z našej i maďarskej strany je ochota ďalej spolupracovať. Maratón bude preto určite pokračovať a poskytovať možnosť športového vyžitia našim občanom,“ uviedol Baculík s tým, že v rámci cezhraničnej spolupráce sa bude pravidelne meniť miesto štartu. Dva roky sa bude štartovať z Lučenca a ďalšie dva roky zo Šalgotarjánu.

„Už sme sa dostali do podvedomia a máme isté meno, pretože pretekári si pochvaľovali prípravu nášho podujatia po dopravnej i celkovej organizačnej stránke. Iné maratóny podľa nich tak dobre pripravené nebývajú,“ dodal viceprimátor, ktorý za jeden z cieľov do budúcnosti považuje pritiahnutie kvalitnejších pretekárov na túto športovú akciu.

„Možno tiež zmeníme termín konania maratónu, teda nebude v sobotu, ale v prvý deň tradičného Lučenského hodovania, ktoré je súčasťou osláv Dní mesta Lučenec,“ avizoval Baculík, podľa ktorého to bude vhodnejší variant pre organizačný štáb i z hľadiska zabezpečenia podujatia políciou.

Čítajte tiež:

FOTO: Exponáty, aké bežne neuvidíte. Unikátna výstava v Lučenci preverí postreh aj IQ

Lákadlá najbližších siedmich dní v kocke: 10 NAJ akcií v Lučenci a okolí

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM