Ľubomíra Karmanová Šport

Nový rekord v plávaní padol v Rimavskej Sobote: Poslal tak do histórie národné maximum spred piatich rokov

V Rimavskej sobote bol prekonaný doterajší národný rekord v plávaní na 100 metrov. Nový rekord zaplával v tunajšom 25 metrovom bazéne Vladimír Štefánik.

Ilustračný obrázok k článku Nový rekord v plávaní padol v Rimavskej Sobote: Poslal tak do histórie národné maximum spred piatich rokov
Zdroj: TASR

Slovenská plavkyňa Andrea Podmaníková prekonala v sobotu na mítingu Veľká cena Brna vlastný národný rekord na 50 m psia v 25-metrovom bazéne. Plavkyňa Piraňa Topoľčany v A-finále finišovala druhá časom 31,18 sekundy, čím prekonala jej doterajšie slovenské maximum o 19 stotín.

Podmaníková následne zlomila slovenský rekord aj v jej ďalšej silnej disciplíne na 200 m prsia, ktorú vyhrala časom 2:24,42 minúty. Výrazne tak skresala čas 2:26,13, ktorý dosiahla 8. novembra na AXIS Cupe v Jihlave. Tam Podmaníková o 67 stotín sekundy vylepšila vlastný rekord z marca tohto roku.

Nový seniorský aj juniorský rekord na 100 m v.sp. vytvoril v sobotu na jesenných majstrovstvách stredoslovenskej oblasti v 25 metrovom bazéne v Rimavskej Sobote aj Vladimír Štefánik. Plavec KPŠ Nereus Žilina zaplával čas 49,42 sekundy a o štyri stotiny sekundy poslal do histórie doterajšie národné maximum Romana Kučíka z Dukly Banská Bystrica z novembra 2010.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM