Ľubomíra Karmanová Rôzne Rôzne

Nový týždeň prináša do Lučenca lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Lučenci tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň prináša do Lučenca lákavé akcie: 10 tipov od nás, kam si vyraziť za zážitkami
Zdroj: TASR

Victor Frankenstein

26. novembra, 17.00 hod., 27. novembra, 17.00 hod., Kino Apollo

Viktor von Frankenstein (James McAvoy) a Igor (Daniel Radcliffe) sa bok po boku predstavujú v originálnom novom spracovaní klasického románu z 19. storočia od Mary Shelley. Príbeh podávaný z Igorovho pohľadu odhaľuje temný pôvod problémového mladého asistenta, jeho zoznámenie sa a následné priateľstvo s mladým študentom medicíny, Viktorom von Frankensteinom. Neopomína ani skutočnosť, že Igor sa stal očitým svedkom premeny Frankensteina na bytosť, ktorá sa stala zdrojom mnohých povestí a legiend.

Tvorivé dielne NOS

24. novembra 14.00 hod. a 26. novembra 15.30 hod. Novohradské osvetové stredisko

Novohradské osvetové stredisko, pozýva všetkých tvorivých ľudí, na dielne suchého plstenia. Vytvoriť si môžete štýlovú brošňu, alebo náušnice.

Galéria – otvorenie

26. novembra 15.00 hod., OC Galéria

Slávnostné otvorenie nového nákupného centra. Program moderuje Sajfa, predstavia sa známe tváre slovenského showbiznisu.

Na skle maľované

27. novembra 19.00 hod., ŠH Aréna

Kultový slovenský muzikál v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka, ktorý znova ožíva v slovenských mestách v špičkovom, skvelom hereckom obsadení.

My oldies party

27. novembra 21.00 hod., Music club NYC

Nadupaná zábava s oldies hitmi v obľúbenom hudobnom klube.

Zóna bez peňazí

28. novembra 10.00 hod., Divadlo B. S. Timravy

Hlavnou myšlienkou je nezištne pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú, urobiť dobrý skutok a potešiť iných alebo seba tým, že podarujete veci, ktoré by sa už u vás doma nepoužili, no niekomu možno chýbajú. Preto ak máte doma nositeľné oblečenie, funkčné elektrospotrebiče, tisíckrát prečítané knihy, hračky, s ktorými už sa nebudete hrať alebo len veci, bez ktorých by ste sa zaobišli, prineste ich.

Maloveský advent pod kaštieľom

28. novembra 16.00 hod., Námestie pod kaštieľom, Malá Ves

Tradičné zahájenie adventu v Malej Vsi za účasti cirkevných predstaviteľov mesta a bohatého kultúrneho programu v podaní žiakov umeleckých škôl v Lučenci. Nezabudnite si priniesť prskavku.

Veselá vdova

28. novembra, 18.55 hod., Kino Apollo

Susan Stroman inscenovala napríklad muzikály Crazy for You, Contact alebo The Producers, ktoré získali ocenenia Tony Award. Veselá vdova sa bude spievať v novom anglickom preklade Jeremyho Sams. Lehárove najznámejšie dielo patrí medzi divácke hity už od svojej premiéry v roku 1905.

Peanuts: Snoopy a Charlie Brown

28. novembra, 29. novembra, 17.00 hod. Kino Apollo

Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus a ostatné postavičky z obľúbenej partičky „Peanuts“ sa predstavia na filmovom plátne tak, ako ste ich ešte nikdy nevideli. Charlie Brown, najmilovanejší outsider na svete sa vydá na epickú a hrdinskú misii, zatiaľ čo sa jeho najlepší kamarát, roztomilý bígl Snoopy, stretne so svojim úhlavným nepriateľom, Červeným barónom.

Poklady Novohradu

Novohradské múzeum a galéria, Kubínyiho námestie

Výstava k 60. výročiu založenia múzea v Lučenci. V roku 2015 si Novohradské múzeum a galéria v Lučenci pripomína 60. výročie svojho založenia. V histórii našej inštitúcie je to významný medzník, ktorý dáva možnosť poukázať na prínos múzea pre región a predstaviť širokej verejnosti výber zo svojich najcennejších zbierok . Výstava „Poklady Novohradu“ bude prezentáciou muzeálnych a galerijných zbierkových predmetov získaných vďaka úspešným projektom v rámci akvizícií za posledných desať rokov.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM