Alžbeta Paulíková Správy

O osude známeho zvolenského kúpaliska je rozhodnuté: Takéto rozhodnutie týkajúce sa Neresnice padlo!

Mestskí poslanci rokovali o ďalšom osude známeho kúpaliska, ktoré je obľúbeným miestom letného relaxu aj pre viacerých obyvateľov nášho mesta. A takéto rozhodnutie napokon na zastupiteľstve padlo.

Ilustračný obrázok k článku O osude známeho zvolenského kúpaliska je rozhodnuté: Takéto rozhodnutie týkajúce sa Neresnice padlo!
Zdroj: TASR

Kúpalisko Neresnica patrí vo Zvolene celé roky medzi miesta na trávenie horúcich letných dní. A nevyhľadávajú ho iba tamojší obyvatelia, ale aj ľudia z nášho mesta. Ďalšia existencia tohto kúpaliska však bola neistá. No na štvrtkovom mestskom zastupiteľstve vo Zvolene padlo dôležité rozhodnutie.

Dôležité rozhodnutie

Poslanci totiž odsúhlasili zachovanie kúpaliska Neresnica a žiadajú primátorku Zvolena Lenku Balkovičovú, aby našla riešenie, ako ho ekonomicky najefektívnejšie prevádzkovať. V tejto súvislosti vzali na vedomie petíciu, pod ktorú sa podpísalo viac ako 1300 obyvateľov Zvolena, ktorí žiadali zachovanie Neresnice.

Zástupcovia petičného výboru porovnávali kúpalisko so situáciou na plavárni. Ako uviedli, Neresnica mala tento rok za dva mesiace svojej prevádzky návštevnosť 19-tisíc ľudí. Ide o číslo, ktoré podľa petičného výboru nedosahovala vlani ani zvolenská plaváreň za 10 mesiacov fungovania.

Poslanci mestského zastupiteľstva sa však zhodli, že nie sú proti fungovaniu Neresnice, treba však podľa nich zmeniť systém, akým je toto kúpalisko v súčasnosti prevádzkované. Ako uviedol poslanec Róbert Orság, samotný areál je v katastrofálnom stave: „Preto hovorím, že spôsob financovania, aký je nastavený, je zlý. Hovorím Neresnici áno, ale nie spôsobom, akým fungovala doteraz.“ S týmto názorom súhlasili aj ďalší poslanci. „Na mestskej rade sme sa dohodli, že Neresnicu nikto zatvárať nechce,“ reagoval poslanec zastupiteľstva Juraj Družbacký.

Proti nebol nikto

V hlasovaní sa za zachovanie kúpaliska Neresnica vyjadrilo 22 prítomných poslancov, nikto nebol proti a nikto sa hlasovania nezdržal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM