Správy

Obchodná akadémia v Lučenci uspela v súťaži Euroscola, žiaci pôjdu do Štrasburgu

Program Euroscola umožňuje mladým ľuďom na jeden deň navštíviť Štrasburg a rokovať v budove Európskeho parlamentu ako ozajstní europoslanci. Zažijú to aj Lučenčania.

Ilustračný obrázok k článku Obchodná akadémia v Lučenci uspela v súťaži Euroscola, žiaci pôjdu do Štrasburgu
Zdroj: OA Lučenec

Informačná kancelária Európskeho parlamentu v Bratislave v piatok 15. decembra 2017 vyhlásila výsledky súťaže Euroscola 2018. Vo veľmi silnej konkurencii 22 zapojených škôl sa lučenecká obchodná akadémia umiestnila na krásnom 3. mieste.

Čo to pre žiakov Obchodnej akadémie v Lučenci znamená? 24 žiakov a 2 pedagógovia sa zúčastnia pracovného stretnutia v Európskom parlamente 8. marca 2018.

Euroscoláci z Lučenca

Lučeneckí „euroscoláci“ Michaela Detvanová, Veronika Garajová a Simon Tóth sa ako zástupcovia Obchodnej akadémie zúčastnili na slávnostnom vyhlásení výsledkov v Bratislave.

Mali možnosť stretnúť sa s poslancami Európskeho parlamentu: Monikou Beňovou, Janou Žitňanskou, Vladimírom Maňkom a Ivanom Štefancom, ktorý im v mene organizátorov súťaže odovzdal ocenenie.

V rámci programu Euroscola diskutovali s poslancami Európskeho parlamentu a inými zaujímavými hosťami hlavne na tému ERASMUS+, ktorá bola nosnou témou tohtoročného projektu.

„Naši žiaci vytvorili didaktickú hru o EÚ, prostredníctvom ktorej vzdelávali žiakov na dvoch lučenských základných školách, vytvorili kvíz pre žiakov, či napísali vlastné noviny „Euronovinky“. O výsledkoch projektu informovali aj v regionálnych médiách. Sme veľmi radi, že naša snaha bola odmenená výhrou a už teraz sa tešíme na návštevu Európskeho parlamentu v Štrasburgu,“ uviedla Kvetoslava Kriváková z OA Lučenec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM