Ľubomíra Karmanová Samospráva

Občianske hliadky v meste končia: Nie sú peniaze na ich ďalšie fungovanie

Rok v uliciach mesta na poriadok, okrem mestských policajtov, dozerali aj občianske hliadky. Mesto ich činnosť realizovalo prostredníctvom finančných príspevkov z Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Keďže projekt skončil, svoju činnosť ukončia aj občianske hliadky.

Ilustračný obrázok k článku Občianske hliadky v meste končia: Nie sú peniaze na ich ďalšie fungovanie
Zdroj: TASR

Pred rokom sa v uliciach mesta Lučenec začali objavovať občianske hliadky. Mesto v tom čase využilo možnosť čerpania finančného príspevku na ich vytvorenie a tak okrem mestských policajtov, začali na poriadok v meste dozerať aj štyria pracovníci občianskych hliadok.

„Preventívne pôsobia pri dodržiavaní verejného poriadku a čistoty v meste, sprevádzajú autobus privážajúci školopovinné deti z Rapovskej križovatky do špeciálnej školy, robia dozor nad deťmi pre začatím a po skončení vyučovania na Autobusovej stanici v Lučenci a iné,“ upresnila činnosť občianskych hliadok hovorkyňa Mesta Michaela Hrnčiarová.

Projekt bol financovaný na ročné obdobie a tak už v septembri mali občianske hliadky v meste zaniknúť. Napriek tomu sa ešte aj tento mesiac v uliciach mesta objavili. „Pôvodný projekt počítal s prácou občianskych hliadok do 30. septembra, predĺženie projektu mesto financuje z rozpočtu mesta,“ uviedla Hrnčiarová.

Ako dodala, činnosť hliadok z mestského rozpočtu bola financovaná len na jeden mesiac. „Výzva na projekty, ktorými by pokračovala činnosť občianskych hliadok nebola vyhlásená a preto ich činnosť končí 30. októbra,“ dodala na záver hovorkyňa Mesta.

Na projekt mesto získalo financie za prepokladu spolufinancovania vo výške 5%. Celkový rozpočet projektu bol vo výške 34 336 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM