Ľubomíra Karmanová Šport

Obľúbený Vianočný beh sa blíži: Na štart sa postavia nielen bežci, ale aj chrústy, trhneme rekord?

S najkrajšími sviatkami v roku sa v Lučenci neodmysliteľne spája aj Vianočný beh. Tento rok sa na štart už po 48 krát postavia bežci, chodci, ale aj chrústy.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený Vianočný beh sa blíži: Na štart sa postavia nielen bežci, ale aj chrústy, trhneme rekord?
Zdroj: TASR

Podujatie, ktoré už 48 rokov neodmysliteľne patrí k vianočnej atmosfére mesta Lučenec aj tento rok zorganizovalo OZ Novohrad Lučenec, Mesto Lučenec a Mestský atletický klub REDOX, spolu s hlavným partnerom Marathon Banska Bystrica. Na Štefana 26. decembra, zaplavia ulice nášho mesta stovky bežcov.

„Zatiaľ máme registrovaných vyše 200 bežcov, samozrejme, najviac ich príde v deň podujatia, kedy je ešte do 9.00 hod. možné zaregistrovať sa,“ vysvetlil predseda organizačného výboru, Pavol Baculík.

Beh, podľa neho, momentálne patrí k najpopulárnejším športom a tak verí, že sa počtom účastníkov tohtoročného podujatia podarí zdolať minuloročný rekord, kedy odštartovalo 622 pretekárov.

Bežcov by mohli na podujatie prilákať aj hodnotné ceny. „Ocenení budú všetci účastníci behu, samozrejme, víťazi si odnesú aj cenné kovy. Pri vyhodnotení máme pripravenú aj tombolu, v ktorej budú zlosované všetky štartové čísla. Minulý rok víťaz odišiel zo súťaže na hodnotnom bicykli a inak tomu nebude ani tento rok,“ prezradil lákadlá podujatia Baculík.

Podľa propozícií súťaže, sa Vianočného behu môže zúčastniť každý, kto má chuť si zabehnúť. Súťažiť sa bude vo všetkých vekových kategóriách a v disciplínach: beh na 20 km, 5 km, štafeta 2×10 km, nordick walking a beh chrústov – teda tých najmenších bežcov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM