Ľubomíra Karmanová Správy

Obnova zdravotného strediska, aj nový zberný dvor: V Kokave nad Rimavicou pripravujú niekoľko investičných projektov

Obec Kokava nad Rimavicou v uplynulom období zrealizovala niekoľko úspešných projektov. V tomto trende chce samospráva pokračovať aj tento rok, na ktorý má už naplánovaných viacero investičných akcií. Projekty chcú realizovať z eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku Obnova zdravotného strediska, aj nový zberný dvor: V Kokave nad Rimavicou pripravujú niekoľko investičných projektov
Zdroj: TASR

Obec Kokava nad Rimavicou v okrese Poltár pripravuje v nasledujúcom období viacero investičných projektov. Rozpracované sú už projekty rekonštrukcie zdravotného strediska a výstavby zberného dvora, s ktorými sa chce samospráva zapojiť do výziev na poskytnutie nenávratných finančných prostriedkov z eurofondov.

Ako sa píše na webovej stránke obce, už vlani podali projekt na realizáciu oddychovej zóny v centre dediny. Koncom leta sa začalo s výstavbou plážového ihriska na mieste bývalého kúpaliska pri multifunkčnom ihrisku. V areáli sa rekonštruujú aj šatne a sociálne zariadenia. Plážové ihrisko bude slúžiť na aktívny oddych s možnosťou hry plážového volejbalu, futbalu, nohejbalu, bedmintonu či hádzanej.

Pre zlepšenie bezpečnosti obyvateľov rozšírili kamerový systém, ktorý bol nainštalovaný aj za kultúrnym domom a v cintoríne. „V roku 2016 pripravujeme aj výstavbu chodníka okolo starej školy,“ uvádza sa na stránke Kokavy nad Rimavicou.

Projekty na zlepšenie života v obci pripravuje nielen samospráva, ale aj rôzne organizácie a subjekty pôsobiace v dedine. Napríklad firma Ekoles, s.r.o., ktorá má v prenájme obecné lesy, podala projekt na rekonštrukciu cesty v Liešnici. Výsledok schvaľovacieho procesu bude známy v priebehu januára 2016. Ďalší projekt – rozšírenie kanalizácie v obci a intenzifikáciu existujúcej ČOV pripravuje Slovenská vodárenská prevádzková spoločnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM