Ľubomíra Karmanová Samospráva

Obyvatelia Námestia Republiky nemajú kde parkovať a to nie je ich jediný problém: Mesto takto reaguje na ich podnety

Obyvatelia každého mesta bojujú so svojimi každodennými starosťami a žiadajú od kompetentných ich riešenia. Aj priamo v centre sa nájdu problémy, ktoré podnecujú nespokojnosť tunajších obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Námestia Republiky nemajú kde parkovať a to nie je ich jediný problém: Mesto takto reaguje na ich podnety
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Lučenca z rôznych lokalít bojujú s menšími, či väčšími problémami a žiadajú od radnice riešenia. Po obyvateľoch z Opatovej, či lokality v oblasti priemyselného parku Juh, sa nám ozvali aj obyvatelia Námestia Republiky. Problémov, ktoré ich trápia je viacero.

Bez miesta na parkovanie

Jedným z problémov tejto lokality je parkovanie. Obyvatelia tvrdia, že ich parkovisko využívajú šoféri, ktorí sa chcú vyhnúť plateniu parkovného v meste a v nemocnici. "Často sú tu kolízne situácie, zablokujú prístupy ku kontajnerom, čo je problém nielen pre obyvateľov, ale aj pre vývoz odpadu,“ priblížil situáciu obyvateľ Jaroslav Oster.

„Mesto Lučenec navrhlo riešenie na umiestnenie dopravného značenia za účelom vybavenia podnetu, požiadavka bola prejednávaná aj v Komisii dopravy a údržby miestnych komunikácií pri MsZ, avšak Okresný dopravný inšpektorát nám náš návrh neschválil,“ vysvetlila na margo situácie hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Ako ďalej konštatovala, mesto neeviduje v poslednom období problémy s vývozom zberných nádob. „V predchádzajúcom období Mesto Lučenec zabezpečovalo v predmetnej lokalite vyznačenie vodorovného dopravného značenia „Žltá súvislá čiara“ za účelom eliminácie problémov s vývozom,“ dodala Hrnčiarová.

Visiaci kábel, cesta samá diera

Obyvateľov trápi aj voľne visiaci kábel. "Na prvom kontajnerovom stanovišti za našim činžiakom visí kábel. To sa stalo pred dvomi rokmi, keď nejaký kamión zachytil stožiar, ohol ho a ten kábel tam veselo visí, nikto sa ho neodváži dotknúť, lebo nik nevie, čo to je,“ hovorí pán Oster. „Mesto prešetrí uvedený podnet,“ reagovala hovorkyňa.

Tunajší obyvatelia nie sú spokojní ani so stavom vozoviek. „Tá vozovka nie je prispôsobená na taký nápor,“ hovorí Oster. Mesto Lučenec podľa hovorkyne pravidelne zabezpečuje lokálnu opravu miestnych komunikácií. „Uvedená lokalita bude aj v roku 2015 opravovaná. Postupnosť opráv je s prihliadnutím na zaťaženosť a dopravný význam komunikácie,“ upresnila Hrnčiarová.

Hovorkyňa zároveň informovala o kontrole, ktorú primátorka, spolu so zástupcami mesta Lučenec v predmetnom volebnom obvode vykonala dňa 24.04.2015. „Na základe našich zistení z obhliadky máme v pláne zabezpečiť odstránenie zistených nedostatkov ako aj opravu dažďovej vpuste, úpravu odvodňovacieho žľabu, odstránenie starého poškodeného rozhlasového stĺpa a podobne,“ dodala Hrnčiarová.

„Žiadame občanov, aby sa so svojimi podnetmi, tak ako doteraz obracali na Mesto Lučenec z dôvodu zaujatia adekvátneho stanoviska a vybavenia podnetov, pretože nám spoločne záleží na zabezpečení podmienok kvalitného života v našom meste,“ doplnila na záver hovorkyňa mesta.

Obyvateľov Námestia Republiky trápia viaceré problémy
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM