Aktualizované Ľubomíra Karmanová Krimi

Okradnutá seniorka už aj v našom regióne: Pozrite, aký lacný trik použil podvodník!

Prípady okradnutých seniorov zo Zvolena a Bystrice sa už rozšírili aj v našom regióne. Aktuálne k nim pribudol ďalší prípad. Všetko evidujú aj muži zákona.Tí si myslia, že páchateľov je viac a na jedného z nich popis sedel u viacerých poškodených. Zhotovili jeho identikit.

Ilustračný obrázok k článku Okradnutá seniorka už aj v našom regióne: Pozrite, aký lacný trik použil podvodník!
Zdroj: Policajný zbor SR

Koncom júla muži zákona upozorňovali občanov na podvodníkov, ktorí okrádajú seniorov. „Prípady sme evidovali v okrese Zvolen a v Banskej Bystrici. Po určitom čase sa takýto prípad objavil opäť v okrese Rimavská Sobota,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Vyšetrovanie sa posúva ďalej.

Polícia si podľa vlastných slov myslí, že páchateľov je viac a na jedného z nich popis sedel u viacerých poškodených. Kriminalisti zhotovili jeho identikit.

„Mravenčou prácou kriminalisti zo Zvolena získali podrobný popis páchateľa a zhotovili identikit páchateľa. A taktiež máme k dispozícii videozáznam, na ktorom je muž podozrivý z týchto skutkov,“ povedala Faltániová. Identikit aj zábery podozrivého muža z videozáznamu si pozrite v našej galérii.

Polícia prosí občanov, aby k podozrivým osobám poskytli akékoľvek informácie, aj anonymne, na t. č. 158. Prípady z konca júla sa stali vo Zvolene, Kováčovej, Sliači, Budči a v Banskej Bystrici. Rovnako, ako v týchto starších prípadoch postupoval páchateľ, podľa policajnej hovorkyne M.Faltániovej, aj v najnovšom prípade z okresu Rimavská Sobota. Polícia v Jesenskom začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu.

„Páchateľ v stredu v čase o 12.30 hodine telefonicky, cez pevnú linku, kontaktoval 79-ročnú dôchodkyňu z Jesenského. Vydával sa za jej známeho a uviedol, že potrebuje peniaze na zálohu za auto, ktoré chcú kúpiť,“ opísala Faltániová.

Ako ďalej banskobystrická policajná hovorkyňa pokračovala, poškodená s tým súhlasila a pre peniaze prišiel v čase o 14.00 hodine neznámy muž. „Bol vyššej zavalitej postavy v košeli modrej farby s kockovým vzorom, ktorý rozprával po maďarsky a ktorému dobrovoľne vydala 500 eur,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Tento muž je podozrivý z okrádania seniorov
1
Galéria
Takto by mohol vyzerať muž, ktorý okráda dôchodcov
5
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM