Ľubomíra Karmanová Rôzne

Otestujte sa: Ulice Lučenca za éry kosáku a kladiva, spomeniete si ešte na ich názvy?

Prechádzame nimi dennodenne, málokedy nás však napadne na chvíľu zastaviť a zamyslieť sa nad tým, že každá z nich má v sebe kus histórie. Reč je o uliciach Lučenca. S našim kvízom si môžete zaspomínať a zároveň vyskúšať, či nájdete v pamäti to ako sme ich volali za éry kosáku a kladiva.

Ilustračný obrázok k článku Otestujte sa: Ulice Lučenca za éry kosáku a kladiva, spomeniete si ešte na ich názvy?
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohé ulice v Lučenci, tak ako aj inde na Slovensku postupom času menili svoje názvy. Na tom nie je nič nezvyčajné. Ostatná veľká vlna premenovávania nastala v našom meste po páde Železnej opony. Dokázali by ste zaloviť v pamäti a spomenúť si na to, aké názvy niesli lučenské ulice za socializmu? Vyskúšať si to môžete v našom kvíze!

Postupne sa vám zjaví 10 ulíc, ktoré za minulého režimu niesli iné pomenovanie. Ku každej otázke máte tri možnosti, správna je vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 10 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Tak poďte do toho :). Keď sa zaregistrujete, vaše meno môže figurovať i na stránke v rebríčku najlepších.

Hrajte tu: Názvy ulíc Lučenca za socializmu

Všetky kvízy z Lučenca a okolia nájdete tu.

Môže vás zaujímať:

Meteorológovia vydali pre lučenský okres výstrahu II. stupňa: Až takto vraj prituhne!

Zimné FOTO Lučenčanov vás dostanú: Aj takéto obrazy vykúzlilo počasie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM