Kultúra

Pamätáte si fiľakovské kapely 60. a 70. rokov? Nenechajte si ujsť hudobné legendy!

Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove v mesiaci december prichystal návštevníkom kuriozitu z príležitosti ukončenia druhej série klubových koncertov.

Ilustračný obrázok k článku Pamätáte si fiľakovské kapely 60. a 70. rokov? Nenechajte si ujsť hudobné legendy!
Zdroj: TASR

Iste si viacerí pamätáte fiľakovské kapely 60. a 70. rokov – Meteors, Phantoms, New Borns, Privilégium, Wags, TRT, Kék Csillag a podobne.

Miestne legendy

Z miestnych legendárnych hudobníkov nás už niekoľkí opustili, avšak niektorí – ako napríklad Gyuszi Kalcso, Iván Gáspár, Laci Gracza a Tomi Csonka – neochvejne hrajú v kapele Poker.

Viacerých však už na pódiu nevidno. Práve preto 8. december bude jedinečným a výnimočným večerom, kde s kapelou Poker vystúpia fiľakovskí hudobníci ako Frici Keller, ktorý bude hrať na basgitare, Pista Magyar „Vengro“ a Karcsi Kecskés hrajú na gitare, Pisti Albert na bubny – a ďalší.

Domáci i zahraniční

Myšlienka Live Music Night vznikla v roku 2016 na podnet MsKS, miestnych hudobníkov a milovníkov hudby a ponúka možnosť predstaviť sa fiľakovským hudobníkom.

Druhý ročník série klubových koncertov otvorili v marci Zsolt Balog a jeho priatelia, v apríli sa obecenstvo mohlo tešiť koncertu kapely Guru Brothers a v máji sa fiľakovskému obecenstvu s veľkým úspechom predstavila najväčšími maďarskými hitmi a šlágrami hudobná formácia Infinity Music Band.

V júni obecenstvo roztancoval orchester Fats Jazz Band z Bratislavy, základy swingových tancov ukázali tanečníci z tanečnej školy Keep Swinging z Budapešti.

V septembri pokračovali klubové koncerty s miestnymi kapelami: Florián Kvintet, ktorá sa zúčastnila aj televíznej talentovej súťaže, prilákala rekordný počet návštevníkov.

Zdroj: MsKS Fiľakovo, Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM