Ľubomíra Karmanová Krimi

Päsťou do tváre, poriskom od motyky po hlave: Vnuk (19) napadol starčeka (71), toho zachránilo jediné!

Starčeka v jeho dome podľa polície napadol vlastný vnuk a žiadal od neho peniaze. Keď mu ich odmietol dať, mladík na neho zaútočil motykou.

Ilustračný obrázok k článku Päsťou do tváre, poriskom od motyky po hlave: Vnuk (19) napadol starčeka (71), toho zachránilo jediné!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil za zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody 19-ročného muža z Teplého Vrchu. Ako informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v noci z nedele na pondelok (11.5.) okolo 2.00 hodine, v obci Vrbovce nad Rimavou, páchateľ vošiel do oploteného dvora rodinného domu a na zadnej časti domu z okna kuchyne odtrhol sieťku na hmyz.

„Rozbil okno na kuchyni a vošiel do domu, ktorého majiteľom je 71-ročný muž. Obvinený prehľadal priestory domu s úmyslom ukradnúť peniaze. Potom, čo na jeho konanie sa majiteľ domu zobudil, pod hrozbou zabitia ho žiadal, aby mu dal okamžite 700 eur,“ uviedla Faltániová. Poškodený peniaze odmietol dať s tým, že ich doma nemá. Podľa mužov zákona, ho následne páchateľ fyzicky napadol úderom do hrude kovovou časťou motyky, čím mu spôsobil pomliaždenie hrudníka so zlomeninou 3 rebier.

„Poriskom motyky ho bil po hlave a päsťou ho udieral do tváre. Keď poškodený nedal páchateľovi peniaze ani po tom čo ho napadol, začal rozbíjať zariadenie domu a pokračoval v prehľadávaní ďalších priestorov v dome. Poškodený to využil a cez okno spálne vyšiel do záhrady, odkiaľ kričal o pomoc. Jeho volanie počula suseda, ktorá privolala políciu. Páchateľ si kľúčom v zámku z vnútornej strany odomkol vchodové dvere a z miesta činu ušiel,“ upresnila hovorkyňa.

Podľa ďalších informácií polície, poškodenému, ktorý je starým otcom páchateľa, spôsobil škodu poškodením zariadenia domu, ktorá ešte nebola vyčíslená a zranenia, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú dobu liečenia minimálne 6 týždňov. Ráno o 4.30 hodine policajti páchateľa zadržali v susednej obci. „Skutok spáchal pod vplyvom alkoholu, ešte o 5.30 hodine mu v dychu namerali promile alkoholu. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie väzby,“ dodala na záver Faltániová.

Obvinený bol, podľa polície, už v minulosti súdne trestaný za násilnú aj majetkovú trestnú činnosť a tohto skutku sa dopustil v podmienke. Keďže tieto zločiny spáchal na chránenej osobe, môže byť potrestaný odňatím slobody na 7 až 12 rokov.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM