Ľubomíra Karmanová Správy

Aj vy neznášate plávať v bazéne, kde je hlava na hlave? Lučenčania, o tejto špecialitke viete?

Aktívny človek na preplnenom kúpalisku si veľa plávania neužije. Ak neznášate plávať v bazéne, kde je hlava na hlave, môžete napríklad staviť na špecialitku, ktorú v našom okolí ponúkajú hneď dve kúpaliská. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Aj vy neznášate plávať v bazéne, kde je hlava na hlave? Lučenčania, o tejto špecialitke viete?
Zdroj: Dnes24.sk

Na niektorých kúpaliskách totiž milovníkom plávania vyhradili špeciálne hodiny, kedy si môžu bez obmedzení vychutnať svoj obľúbený šport. Ranné a večerné plávanie si už získava svojich priaznivcov.

Zaplávať si v preplnenom bazéne na kúpalisku je pre plavca takmer nemožné. Milovníkov tohto športu potešia prevádzkovatelia kúpalísk v Lučenci a okolí, kde pre plavcov zriadili špeciálne hodiny. „Počas hodín plávania dozeráme na to, aby plavcov v bazéne neobmedzovali rekreační návštevníci,“ vysvetlil vedúci Mestských športovísk v Lučenci Tomáš Majoroš. Hodiny pre plavcov poskytujú na Mestskom kúpalisku v Lučenci a tiež v Novolandii Rapovce. Plavci v Lučenci zaplatia za jeden vstup 1 euro, v Novolandii si musia zakúpiť permanentku na 5 vstupov.

„Permanentka na 5 vstupov stojí v Novolandii 15 eur, no mesto Lučenec prepláca svojim obyvateľom euro na každý vstup, takže návštevníci, ktorí pri vstupe preukážu svoj trvalý pobyt v Lučenci, zaplatia za permanentku len 10 eur,“ informovala vedúca Novolandie Zlata Kandrová.

Plávanie na obidvoch kúpaliskách si získava svojich pravidelných návštevníkov. Podľa slov prevádzkovateľov kúpalísk, sa počet plavcov pohybuje od 5 až po 30 na jednom kúpaní, v závislosti od počasia.

Hodiny pre plavcov:

Mestské kúpalisko Lučenec

Pondelok, Streda, Piatok: 7:00 – 9:00

Utorok, Štvrtok, Sobota: 19:30 – 21:00

Novolandia Rapovce

Každý deň: 6:00 – 8:30

Stále viac priaznivcov si získava aj večerné kúpanie. Ak ste skôr na šport, ako na romantiku, možno vás zaujme aj náš špeciálny prehľad možností športovania na kúpaliskách v regióne a v prípade, že prepchatý bazén je pre vás nočnou morou, určite oceníte kúpanie na prírodnom kúpalisku. Medzi najatraktívnejšie v našom okolí patrí určite Ružiná, ktorej kvalitu vody hodnotia hygienici na výbornú.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM