Boris Macko Rôzne

Plot, ktorý rozdelil Lučenčanov. Dočká sa zelená labuť odstránenia železnej bariéry?

Zelenú labuť sprístupnili oficiálne verejnosti len minulý týždeň a už vyvoláva vášnivé diskusie na sociálnych sieťach. Niektorých Lučenčanov hnevá provizórne oplotenie labute, iní tento krok chápu.

Ilustračný obrázok k článku Plot, ktorý rozdelil Lučenčanov. Dočká sa zelená labuť odstránenia železnej bariéry?
Foto: Boris Macko

Jedna z čitateliek novú atrakciu na sociálnej sieti pochválila so slovami: „Len to oplotenie…“ Iným sa tento nápad páči. Ako sa dá predpokladať, mesto labuť oplotilo kvôli tomu, aby sa nestala terčom schválneho, alebo nechceného poškodenia. Napriek tomu je už na chrbte labute poškodená tráva. Mali to zapríčiniť nezodpovední rodičia, ktorí si chceli deti odfotiť.

Ivan Siláči z organizácie Young Folks LC si myslí, že to nie je len chyba rodičov. „O zeleň sa treba vedieť aj postarať. Ak by o ňu bolo postarané, labuť mohla vyzerať rovnako, ako pred niekoľkými dňami,“ povedal Siláči.

Mesto tieto tvrdenia odmieta. Hovorkyňa Ivana Hrnčiarová tvrdí, že všetko je tak, ako má byť. „Starostlivosť je zabezpečená, v konštrukcii labute je dokonca aj zavlažovací systém,“ upresnila. „Ešte stále prebieha proces dosádzania zelene, preto je okolo labute provizórne oplotenie. Ak už bude všetko tak, ako má byť, plot odstránime,“ dodala Hrnčiarová.

Dodala, že mesto uvažuje aj o namontovaní tabule, ktorá upozorní na to, aby sa návštevníci parku zelenej labute nedotýkali a ani na ňu neliezli. Na labuť majú námatkovo dozerať aj hliadky mestskej polície.

Čítajte tiež:

V Lučenci platí výstraha 2. stupňa. Teploty budú atakovať tropických 36 °C!

FOTO: Nádherná novinka v Lučenci. V mestskom parku vyrástla zelená labuť

FOTO: Zelená labuť v Mestskom parku
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM