Rôzne

Po sviatkoch sa prebehnite celá rodina! Vianočný beh mesta Lučenec bude s novinkou

Čo tak si po sviatkoch zašportovať? Vianočný beh mesta Lučenec oslávi v tomto roku jubilejné 50. výročie!

Ilustračný obrázok k článku Po sviatkoch sa prebehnite celá rodina! Vianočný beh mesta Lučenec bude s novinkou
Zdroj: Mesto Lučenec

Podujatie, ktoré už 50 rokov neodmysliteľne patrí k vianočnej atmosfére mesta Lučenec aj tento rok zorganizovalo OZ Novohrad Lučenec, Mesto Lučenec spolu s hlavným partnerom Marathon Banska Bystrica.

Na Štefana 26. decembra zaplavia ulice nášho mesta stovky bežcov. Prihláste sa čo najskôr! Už teraz je registrovaných približne 400 záujemcov.

Novinka pre drobcov

Maximálna kapacita pretekov vo všetkých disciplínach, okrem Behu chrústov, je 1000 pretekárov. Novinkou jubilejného ročníka bude beh na 3000m pre deti od 7 do 12 rokov. Pre všetky deti, ktoré už nie sú chrústi, ale ktoré ešte nezvládnu 5km.

Súťažiť sa bude vo všetkých vekových kategóriách a v disciplínach: beh na 20 km, 5 km, štafeta 2×10 km, nordick walking a beh chrústov – teda tých najmenších bežcov.

Beh Chrústov je beh na 200m: krátky rovný úsek po asfaltovej ceste 100m od štartu a späť. Beh je určený pre deti predškolského veku do 6 rokov vrátane. Rodičia prinesú kartičku poistenca pre dieťa. Staršie deti majú možnosť prihlásiť sa v iných kategóriách (Minibeh).

V OBRAZOCH: Pozrite si zábery z minulého ročníka Vianočného behu
11
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Šport aj zábava

Celý deň vás budú zabávať moderátori Jožo Pročko a Vladimír Baron. Štartovné je 7 eur pri zaplatení prevodom do štvrtku 21. decembra 2017, suma 12 eur pri zaplatení osobne v sobotu 23. decembra, Divadlo B.S.Timravy, Lučenec. Dvanásť eur je suma aj pri zaplatení osobne v deň podujatia 26. decembra.

Štartovné zahŕňa: Pamätné štartové číslo s nevratným čipom s grafikou podujatia, medailu po dobehnutí do cieľa v časovom limite meranie času a medzičasov, šatne na prezlečenie a uschovanie osobných vecí, zdravotnú služba na trati a v cieli, občerstvenie na trati a v cieli a cieľový servis, on-line výsledkovú listinu, informačný servis – zasielanie informácií k podujatiu na e-mailovú adresu účastníka, možnosť vyhrať hodnotné ceny v záverečnom žrebovaní.

Beh Vladimíra Findru

Práve 5km bude od tohto ročníka navždy spojená s menom Vladimír Findra. Vlado s atletikou začínal v Lučenci, jeden rok strávil v Bratislave a neskôr pokračoval na univerzite v Arkansase v USA. Reprezentoval Slovensko v behu na 400 a 800 metrov. Jeho osobný rekord na 800 m je 1:51,08 na 1500 m 3:52,41.

Svoj najlepší maratón odbehol v Košiciach za 2 hod a 45 min a polmaratón v Prahe za 1 hod a 14 min. Maratón odbehol aj v Berlíne alebo Prahe, jeden z polmaratónov aj v Kambodži.

Vianočný beh v Lučenci Vlado behával už ako dorastenec, v časoch keď sa štartovalo ešte v Opatovej. Na minulom ročníku vyhral kategóriu na 20km medzi bežcami z regiónu Novohrad.

Bol to, žiaľ, jeho posledný súťažný beh. Tragicky zahynul vo veku 32 rokov 3. februára 2017.

Zdroj: marathonbbtour.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM