Rôzne

Počas vianočných trhov môžete pomôcť iným. Primátorka zaklope na dvere v domácnostiach

Vianočné trhy v Lučenci síce trvajú len dva dni, no do centra pritiahnu mnoho ľudí z mesta aj okolia. Tie tohtoročné budú mať aj charitatívny rozmer.

Ilustračný obrázok k článku Počas vianočných trhov môžete pomôcť iným. Primátorka zaklope na dvere v domácnostiach
Zdroj: Boris Macko

Vianočné trhy v Lučenci budú 14.-15. decembra 2017 na Námestí republiky. Pripravený je bohatý kultúrny program pozostávajúci z vystúpení žiakov ZŠ a folklórnych súborov.

„Vo štvrtok 14. decembra bude pani primátorka s vianočným prianím osobne navštevovať domácnosti občanov, ktorým mesto poskytuje opatrovateľskú službu,“ uviedla Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky.

Vianočné trhy budú mať aj charitatívny rozmer. V piatok 15. decembra budú môcť občania priniesť na námestie zachovalé oblečenie, hračky, knihy, niečo, čo majú radi a dokážu sa toho vzdať pre niekoho, kto to potrebuje viac a komu tým urobia radosť.

V OBRAZOCH: Po roku sú v Lučenci konečne opäť vianočné trhy
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Veci budú doručené spoluobčanom zo sociálne slabších rodín. Počas dňa bude primátorka Lučenca Alexandra Pivková navštevovať nocľaháreň, ubytovňu na Rúbanisku a Rapovskú križovatku a rozdávať spoluobčanom vianočnú kapustnicu. Popoludní bude zasa v stánku na námestí hostiť vareným vínom a koláčikmi.

V piatok o 16.00 hod. bude aj vyhodnotenie súťaže vo vlastnej tvorbe „Výnimočné Vianoce“ a o 17.00 hod. tradičné ekumenické stretnutie Svieť svetlo, svieť za účasti cirkví.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM