Marcel Páleš Krimi

Policajná razia peugeotu na ceste: Zoltánovi (28) v aute našli drogy až na 175 dávok!

Zoltána (28) obvinila polícia z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Teraz mu hrozí až 15 rokov basy.

Ilustračný obrázok k článku Policajná razia peugeotu na ceste: Zoltánovi (28) v aute našli drogy až na 175 dávok!
Zdroj: TASR

Zoltán (18), bytom Levkuška v okrese Revúca, podľa polície od augusta do novembra 2013 na rôznych miestach v Lučenci najmenej trikrát týždenne neoprávnene kupoval za účelom ďalšej distribúcie pervitín, ktorý mal aj sám užívať a zvyšok predávať konzumentom v okrese Revúca za sumu približne 90 € za gram.

„V utorok v presne nezistenom čase v Lučenci kúpil od nestotožnenej osoby pervitín v presne nezistenom množstve, ktorý prevážal do okresu Revúca na osobnom motorovom vozidle Peugeot, pričom bol o 20.20 hodine na Družstevnej ulici v Rimavskej Sobote kontrolovaný policajnou hliadkou,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Návrh na vzatie do väzby

Ako ďalej uviedla Faltániová, podozrivý sa podrobil osobnej prehliadke a bola vykonaná aj prehliadka auta, pričom policajti našli a zaistili látku s hmotnosťou 2,4 gramu, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie. Výsledky expertízy potvrdili, že ide o pervitín a zo zaisteného množstva by sa dalo podľa Faltániovej vyrobiť 43 až 175 obvykle jednorazových dá­vok.

V utorok večer bola obmedzená osobná sloboda aj 32-ročnej žene z Levkušky, ktorá po vykonaní procesných úkonov bola prepustená na slobodu. Obvinený mladík bol umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Keďže Zoltán už bol za takýto čin odsúdený, hrozí mu trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM