Krimi

Policajti pri Lučenci strieľali na unikajúce auto: Šialenec bez vodičáka ohrozoval každého!

Polícia strieľala na auto, ktorého vodič neuposlúchol výzvu na zastavenie a unikal. Udalosť sa stala neďaleko Lučenca v piatok 26. januára zhruba o pol šiestej večer.

Ilustračný obrázok k článku Policajti pri Lučenci strieľali na unikajúce auto: Šialenec bez vodičáka ohrozoval každého!
Zdroj: TASR

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, policajná hliadka v Lučenci spozorovala krátko predtým osobné vozidlo BMW, ako pri obci Vidiná bezdôvodne mení smer jazdy, miestami aj do protismeru.

„Auto bolo preto hliadkou riadne zastavované pomocou svetelného a zvukového výstražného znamenia a pomocou nápisu STOP,“ uviedla k prípadu.

Ohrozoval ostatných

Vodič však na tieto znamenia nereagoval a cestou na obec Veľká Ves prudko zrýchlil a začal pred hliadkou unikať, pričom opakovane ohrozoval účastníkov cestnej premávky a opakovane neakceptoval výzvy k zastaveniu.

„Policajt preto použil varovný výstrel do vzduchu. Aj po tom však vodič ďalej pokračoval v smere do obce Kalinovo,“ priblížila situáciu.

V obci vodič vybehol s vozidlom na chodník a narazil do plota rodinného domu a následne aj do vozidla Škoda Octavia prichádzajúceho po vedľajšej ceste. Po nehode pokračoval ďalej v jazde v smere na Veľkú Ves.

Strieľali do kolies

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, policajti opakovane vyzývali vodiča na zastavenie. „Po prejdení obcí Kalinovo a Veľká Ves policajt použil druhý varovný výstrel do vzduchu, pričom vodič opäť nereagoval,“ pripomenula. Potom policajt použil zbraň a dvakrát vystrelil do oblasti pneumatík.

Po týchto výstreloch asi kilometer za obcou Veľká Ves vodič vozidla náhle zastavil. „Počas toho, ako sa policajti blížili k zastavenému vozidlu, bolo jasne a zreteľne vidieť, ako sa dve osoby na predných sedadlách medzi sebou vymenili,“ uviedla ďalej hovorkyňa.

„Osoby boli vyzvané, aby vystúpili z vozidla, a následne boli použité donucovacie prostriedky, pričom počas zákroku neutrpeli žiadne zranenia,“ dodala.

Aj drogy?

Na vozidle BMW bolo zistené poškodenie od strely v zadnej časti karosérie pod kufrom. Vo vozidle sa nachádzali 38-ročný Branislav z Tuhára a 21-ročná žena bytom Mučín.

Keďže vo vozidle policajti počas ohliadky našli veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, polícia začala trestné stíhanie za prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Polícia rovnako začala trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Bez vodičáku

Podľa Faltániovej vodič BMW viedol vozidlo aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Lustráciou bolo zistené, že má uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na obdobie 48 mesiacov.

Prípad je v štádiu vyšetrovania, v krátkom čase bude vodičovi vznesené obvinenie z prečinov marenie výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a poverený príslušník následne spracuje podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na dva roky.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM