Michaela Mozolányová Krimi

Polícia o alkohole medzi mládežou: Čo poviete na toto číslo?

Problémy s alkoholom nemajú už len dospelí Lučenčania. Polícia mala minulý rok na stole stažnosti aj na tých, ktorým alkohol do ruky nepatrí. Veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Polícia o alkohole medzi mládežou: Čo poviete na toto číslo?
Zdroj: TASR

Kontroly na konzumáciu alkoholu boli počas hliadkovej služby Mestskej polcie v roku 2013 zameriavané aj na podguráženú mládež.. „Celkovo na obecné a mestské úrady bolo zaslaných 8 oznámení za požívanie alkoholických nápojov mládežou či už v reštauráciách alebo na verejných miestach,“ povedal náčelník Mestskej polície v Lučenci Ján Tuček.

Policajti z Mestskej polície kontrolujú počas služby mládež do 18 rokov v prípade podozrenia že sú pod vplyvom alkoholu pomocou zariadenia na meranie prítomnosti alkoholu v dychu. Tieto kontroly sa náhodne vykonávajú pri bežnej hliadkovej činnosti, ale aj pri akciách špeciálne zameraných na podguráženú mládež. „Akcie sú vykonávané v spolupráci s Obvodným oddelením Policajného zboru a pracovníkmi Mestskej polície a to najmä vo vytypovaných prevádzkach,“ povedal.

V prípade zistenia konzumácie alkoholu mládežou do 18 rokov, policajti z Mestskej polície zisťujú, akým spôsobom sa k alkoholu mladistvý dostal a či bola naplnená skutková podstata priestupku resp. skutková podstata iného správneho deliktu. „V hodnotenom období bolo vykonaných 5 akcií na kontrolu mládeže, pričom bolo celkove podrobených dychovej skúške 34 mladistvých a maloletých a z toho 18 osôb s pozitívnym výsledkom,“ ozrejmil.

V závislosti od zistených skutočností je vec následne riešená ako priestupok alebo oznamovaná na príslušný útvar mesta ako iný správny delikt. Oznámenie o zistení konzumácie alkoholu mládežou do 18 rokov je zasielané na obecný úrad, podľa miesta trvalého pobytu osoby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM