Michaela Mozolányová Rôzne

Potrebujete sa zbaviť prebytočného šatstva? Vieme, kedy a kde bude zber

Máte doma staré alebo obnosené šaty a nechcete ich len tak vyhodiť? Mesto Lučenec organizuje v týchto dňoch zbierku obnoseného šatstva. Stačí veci len dôkladne zabaliť a doniesť na určené miesto.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete sa zbaviť prebytočného šatstva? Vieme, kedy a kde bude zber
Zdroj: TASR

Nepotrebným, obnoseným oblečením a textíliami môžete pomôcť ľuďom, ktorí ho môžu potrebovať. V neposlednom rade takouto likvidáciou pre vás nepotrebného textilu šetríte aj životné prostredie.

Mesto Lučenec organizuje v spolupráci s Občianskym združením Diakonia Broumov zber obnoseného a nepotrebného šatstva. „Vyzývame občanov, aby sa do tejto zbierky zapojili. Zber šatstva sa uskutoční v pracovných dňoch od 07. do 25. apríla 2014 v čase od 10:00 hod. do 17.30 hod. Obnosené šatstvo je možné priniesť do zariadenia Nocľaháreň pre bezdomovcov na Ulici Olbrachtovej v Lučenci,“ informuje mesto Lučenec.

Veci je potrebné zabaliť do igelitového vreca alebo iného vhodného obalu tak, aby nedošlo k ich znehodnoteniu pri prevoze.

Zbiera sa: Oblečenie na leto, zimu (dámske, pánske, detské), lôžkoviny, posteľná bielizeň, uteráky, utierky, záclony, látky, domáce potreby – riad biely i čierny, poháre – nepoškodené, perie, prikrývky plnené perím, alebo vatou, vankúše a deky, obuv – nepoškodenú, zviazať gumičkou, aby sa páry nestratili, hračky. Ďalej elektronika do 20 kg (žehličky, hriankovač, kulmy, holiace strojčeky, mixéry, hodinky, váhy, kávovary, vŕtačky, mikrovlnné rúry, počítače).

Nezbiera sa: Chladničky, televízory, počítače a inú elektrotechniku, matrace, koberce – z ekologických dôvodov, nábytok, bicykle a detské kočíky, znečistený a vlhký textil.

„Nezáleží na tom, či je to posledná móda alebo už majú veci možno i desiatky rokov. Veci môžu byť aj mierne znečistené, nie však úplne špinavé. Prosím občanov, aby posteľné prádlo, uteráky a utierky zabalili osobitne a označili,“ vyzýva mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM