Stanislav Černák Správy

Pozor na podvodníkov s prácou v Británii: Polícia odporúča obozretnosť aj pri inzerátoch v Detve

Viacerí Slováci sa stali obeťami podvodníkov s prácou vo Veľkej Británii. Odovzdali peniaze sprostredkovateľom, no následne zistili, že z ponúkanej práce nič nebude.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na podvodníkov s prácou v Británii: Polícia odporúča obozretnosť aj pri inzerátoch v Detve
Zdroj: TASR

O týchto skutočnostiach informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka. Na podvody s prácou v upozornili dotknutí, ktorí sa obrátili na zastupiteľský úrad v Londýne. Na Slovensku reagovali na ponuku práce v zahraničí, zverejnenú na viacerých internetových stránkach. Podľa Slivku išlo o prácu vo Veľkej Británii, konkrétne v meste Birmingham, kde po príchode naleteli podvodníkom.

„Odovzdali peniaze sprostredkovateľom práce, ktorí ich ubytovali v hoteli. Na druhý deň však zistili, že ubytovanie nemajú uhradené a nebude nič ani z ponúkanej práce. Sprostredkovatelia im nedvíhali telefón, miesto toho sa im dostal len oznam, že zamestnávateľ nových zamestnancov neprijíma,“ opísal hovorca.

Polícia záujemcom o prácu v zahraničí odporúča vždy si vopred preveriť sprostredkovateľa práce. „Odporúčame využívať najmä oficiálne a overené subjekty s dobrým hodnotením a skúsenosťami iných,“ uviedol Slivka. Užitočné informácie možno nájsť aj na stránke Veľvyslanectva SR v Londýne na facebooku.

„Na základe informácií od občanov odporúčame byť obozretní najmä v prípade ponúk z emailovej adresy packer.grocery@centrum.sk a inzerátov na portáli www.bazar.sk a portáloch miest Bánovce nad Bebravou, Kráľovský Chlmec, Detva, Košice, Snina a ďalších,“ doplnil Slivka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM