Barbara Dallosová Správy Správy

Práce na cestách a chodníkoch za 80 000 eur finišujú: V budúcom roku do nich mesto vrazí ďalšie desaťtisíce

Povrchová úprava ciest a chodníkov by podľa radnice mala byť hotová ešte tento týždeň. Primátor už teraz hovorí o ďalšej investícii do ulíc mesta.

Ilustračný obrázok k článku Práce na cestách a chodníkoch za 80 000 eur finišujú: V budúcom roku do nich mesto vrazí ďalšie desaťtisíce
Zdroj: TASR

Približne 80 000 eur bolo v tomto roku v Žarnovici použitých na opravu povrchov ciest a chodníkov. V týchto dňoch prebiehajú podľa primátora Kamila Danka ešte posledné práce na oprave chodníkov.

,,Dorábajú sa chodníky, ktoré boli v harmonograme opráv a zároveň na ich zlý stav najviac občania poukazovali. Ide už vlastne o dokončievanie takýchto opráv povrchov ciest asfaltovými zmesami v tomto roku, pretože sa už robili cesty aj parkovacie miesta," podotkol primátor s tým, že práce by mali byť hotové ešte tento týždeň.

Približne rovnakú sumu podľa jeho slov investuje mesto do opráv ciest aj v budúcom roku. ,,Mechanizmus máme nastavený tak, že do miestnych ciest a chodníkov musíme mať narozpočtovaných približne 80 000 eur. Či už sa to týka investičného alebo prevádzkového charakteru," vysvetlil Danko.

Aktuálna je stále podľa jeho slov aj otázka výstavby chodníka na Partizánskej ulici vedúceho k podnikom sídliacim v tejto časti. Podľa Danka stále v tejto veci pokračujú rokovania s tamojšími prevádzkami, ktoré by mohli na jeho výstavbe finančne participovať. ,,Projektovú dokumentáciu máme vypracovanú, stavebné povolenie platné, akurát to potrebujeme finančne kryť," dodal Danko s tým, že predpokladané náklady sa pohybujú na úrovni približne 200 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM