Simona Husaniková Samospráva

Pre deviatakov sa dnes skončila jedna životná etapa: Aké pocity u nich prevládajú?

Rozlúčka so školou je ako rozlúčka s láskou. Kedykoľvek okolo nej prejdeš, už nikdy nebude patriť tebe! Toto si dnes mohli povedať mnohí deviataci...

Ilustračný obrázok k článku Pre deviatakov sa dnes skončila jedna životná etapa: Aké pocity u nich prevládajú?
Zdroj: Dnes24.sk

Dnešok je pre mnohých školákov vytúženým dňom – končí sa školský rok a začínajú prázdniny. Sú však aj takí, ktorí sa už do tej istej školy nevrátia. Medzi nich patria deviataci. Pre nich platí známy citát: ,,Posledné hodiny v triede našej školy, možno to lúčenie tak trochu bolí… Posledné zvonenie, posledný triedneho hlas, a život začína, život volá nás!" Zavítali sme na základnú školu Vajanského, základnú školu Milana Rastislava Štefánika ,haličská cesta číslo 8, ale aj na základnú školu v Cinobani, aby sme pre vás vyspovedali niektorých deviatakov.

Deviataci sa na odchod zo školy tešili

Podľa odpovedí niektorých deviatakov môžme konštatovať, že mnohí z nich sa tešia, že opustili brány školy. ,,Jasné, že sa teším koncu školy. Momentálne mám v hlave len leto a prázdniny, preto nejak neuvažujem nad tým, že sa do tejto školy už nevrátim. Bolo mi tu dobre, ale teším sa už na strednú školu," povedala nám deviatačka Zuzka. Podobnú odpoveď sme dostali aj od jej spolužiaka Peťa: ,, Som strašne rád, že je koniec školy, na tento deň som čakal celý školský rok. Vôbec mi nevadí, že odchádzam zo základky. Nebolo mi tu zle, ale teším sa už na novú školu, nových učiteľov a najmä na nové krásne spolužiačky," dodal s úsmevom Peter.

Boli aj takí, ktorým sa v očiach leskli slzy

Našli sa však aj deviataci a deviatačky, ktorých sme stretli so slzami a smútkom v očiach. ,,Ja osobne som veľmi smutná, že skončila škola. Na prázdniny sa teším, ale je mi ľúto, že sa už nevrátim do tejto školy. Mám tu skvelých kamarátov, boli sme super kolektív, preto mi budú všetci veľmi chýbať. Možno je to čudné, ale je mi už teraz smutno aj za učiteľmi. Verím však, že na seba nezabudneme a budeme sa stretávať," povedala so slzami Simona. S jej názorom sa stotožňovala aj jej spolužiačka Evka. ,,Chcem sa do tejto školy ešte vrátiť. Chodila som sem celých 9 rokov a za taký čas vám ľudia veľmi prirastú k srdcu. Ťažko si zvykám na nové veci, preto sa bojím aj nástupu na strednú školu. Mám jediné šťastie, že na gympel ide aj pár mojich spolužiakov, tak verím, že to bude fajn,"povedala Eva.
Nech je to už tak, či tak, deviatakov čaká v živote nová etapa. Po prázdninách sa všetci poberú na stredné školy, kde si prvýkrát uvedomia, že už nie sú malé deti. My však vieme, že aj v tejto etape života ich čakajú krásne chvíle, ak aj nie krajšie. Preto prajeme všetkým, aby si užili dosýta prázdniny a v septembri vykročili tou správnou nohou na stredné školy.
Krásne prázdniny však prajeme všetkým, ktorí dnes dostali vysvedčenie. Užite si naplno prázdniny, ktoré snáď budú plné slnka, tepla a príjemných zážitkov :)

Deviataci sa lúčili so školou.
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM