Boris Macko Samospráva

Pred lučeneckou nemocnicou majú problémy so šoférmi. Polícia vraj o ničom nevie

Kolízne situácie pri vykladaní z taxíkov či zastavovanie pred závorami. Pozrite, k čomu podľa slov Lučenčanov dochádza pred nemocnicou!

Ilustračný obrázok k článku Pred lučeneckou nemocnicou majú problémy so šoférmi. Polícia vraj o ničom nevie
Zdroj: Dnes24.sk

Každý, kto potrebuje ísť do nemocnice, si niekedy zanadáva, keď si musí postáť v rade pred vstupom do nej. Pri vjazde, ale aj výjazde niekedy vznikajú kuriózne dopravné situácie. Často za to môžu šoféri, ktorí buď nechcú platiť za parkovanie v areáli nemocnice, alebo sa im len jednoducho nechce čakať. Jednoducho zastanú a pasažierov vyložia pred závorami, či na prístupovej ceste. Ostatným neostáva iné, len si v duchu zanadávať.

„Niekedy je to tu naozaj komplikované. Na vine nie sú len taxikári, ale všetci špekulanti, ktorí vymýšľajú kadečo. Situáciu komplikujú nielen ostatným vodičom, ale aj nám. Už nehovoriac o záchranke s majákom,“ posťažoval sa jeden z vodičov sanitky.

Na mestskom zastupiteľstve upozornil na problém aj poslanec Juraj Pelč. „Problém je tam hlavne okolo siedmej ráno, keď tam taxíky vykladajú klientov, ktorí sa chcú odviezť na vyšetrenie. Potom sa tam otáčajú a vznikajú kolízne situácie. Netvrdím, že tam treba dávať pokuty, ale pomohla by prevencia. Lebo je len otázka času, kedy tam dôjde k nejakej vážnej nehode,“ povedal Pelč. Zaujímalo ho, ako chce riešiť problém mestská polícia.

Podľa náčelníka mestskej polície Jána Tučeka počujú niečo také prvý raz. „Neviem o tom, že by tam boli problémy. Ale budem tam posielať hliadky nielen ráno, ale počas celého dňa, aby dozreli na dopravu,“ povedal Tuček.

Pozrite si v našej galérii príjazd k lučeneckej nemocnici

Čítajte tiež:

Mestská polícia o priestupkoch v meste: Lučenčania vraj sami bonzujú

Lučenecký dom s prepadnutým stropom ponúkli mestu. Ako zareagovali poslanci?

Príjazd k lučeneckej nemocnici je úzky
11
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM