Ľubomíra Karmanová Správy

Prednášky, filmy, aj výstava: Putovný projekt Genesis prichádza aj do Lučenca

Výstava určená tým, ktorí hľadajú odpovede na najťažšie otázky, ktorých zaujíma veda, príroda, vesmír, či historické civilizácie, ale aj pre tých, ktorí sú zdesení z dnešnej doby. Projekt Genesis sa na týždeň usídli aj v Lučenci.

Ilustračný obrázok k článku Prednášky, filmy, aj výstava: Putovný projekt Genesis prichádza aj do Lučenca
Zdroj: TASR

Dom Matice Slovenskej v Lučenci na týždeň prepožičia svoje priestory unikátnemu projektu, ktorý je venovaný všetkým tým, ktorí hľadajú odpovede na najťažšie otázky. Putovná výstava Genesis nie je len o vystavení diel, prináša aj množstvo odborných prednášok určených študentom, ale aj širokej verejnosti, či premietanie dokumentárnych filmov na rôzne témy.

„Je na čase dať priestor ľuďom, ktorí majú čo povedať tomuto svetu. Vypočujme si ich posolstvo a zamyslime sa nad tým, nad čím sa naša spoločnosť odmieta zamýšľať už dlho,“ približuje za organizačný tím projekt Libor Votoček.

Súčasťou výstavy v Lučenci, ktorá bude sprístupnená v pondelok 26. 10. 2015 až do soboty 31. 10. 2015 v Dome Matice Slovenskej, budú aj odborné prednášky o vede, prírode, vesmíre, evolúcii, aj histórii. Návštevníci si každý deň v čase trvania výstavy od 16.30 môžu pozrieť zaujímavé nezávislé dokumentárne filmy na rôzne vedecké témy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM