Boris Macko Kultúra

PREHĽAD akcií na celý týždeň. Kde všade sa v Lučenci a okolí bude dať odreagovať?

Mať program na nadchádzajúce dni sa vždy hodí. V redakcii sme preto urobili výber akcií v našom meste a okolí, ktoré by ste nemali premeškať!

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD akcií na celý týždeň. Kde všade sa v Lučenci a okolí bude dať odreagovať?
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

ŠUSTER, DRŽ SA SVOJHO KOPYTA!

od 9.1. do 15.1. 2017, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Výstava pripravená s Východoslovenským múzeom v Košiciach prezentuje históriu obuvníckeho a čižmárskeho remesla od stredoveku až po 20. storočie.

TRIENÁLE AKVARELU

od 9.1. do 15.1. 2017, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Oplatí sa pozrieť si výstavu z jediného podujatia na Slovensku, ktoré sa zameriava na akvarelovú tvorbu. domácich aj zahraničných umelcov. Jej cieľom je oboznámiť verejnosť o s aktuálnymi tendenciami a výsledkami v tejto výtvarnej technike.

KAUZA CERVANOVÁ

10.1. 2017 o 16.00, Novohradská knižnica Lučenec

Témou besedy bude jeden z najkontrover­znejších kriminálnych prípadov v histórii Slovenska. Publicista Peter Tóth pritom vychádza z overených faktov a písomných dôkazov.

SEVERNÁ KÓREA

10. 1. 2017 o 19.00, Tančiareň Franz Lučenec

Ďalšia časť Whiskyho cestovateľského kina priblíži záujemcom pohľad Európana na kontroverznú Severnú Kóreu. Tá je sama o sebe dosť zaujímavou témou. Vstupné 4 eurá stojí za to, je v ňom zahrnuté aj malé občerstvenie podľa tradičných kórejských receptov.

OSLAVA OSLOBODENIA MESTA LUČENEC

13.1. 2017, Pamätmík padlým na ulic J, Kármána

Na piatok pripadá oslobodenie nášho mesta. Vojakov, ktorí položili život pri oslobodzovacích bojoch si vedenie mesta pripomenie pietnou spomienkou a kladením vencov pri pamätníku.

HOUSE/FUNKY MUSIC

13.1. – 14.1. 2017, New York Club Lučenec

New York club Lučenec si aj tentoraz prichystal ďalšiu tanečnú akciu, tentoraz úpre milovníkov štýlov funky a house. Pre nich si prichystal štedrú nádielku DJ Becy.

SLÁVNE STAVBY

od 14.1. 2017, OC Galéria Lučenec

Vďaka tejto výstave môžu Lučenčania cestovať po svete zadarmo. Ponúkne 80 3D puzzle modelov z 35 štátov sveta. Len pre zaujímavosť sa tu dajú nájsť Tadž Mahal, Socha slobody, Big Ben či egyptské pyramídy. Výstavu vhodne dopĺňajú aj zábery cestovateľa Ľuba Špirka, či New York a Manhattan z vtáčej perspektívy. Výstava potrvá do 3. februára 2017.

TRI LETUŠKY V PARÍŽI

16.1. 2017 o 19.00 kino Apollo Lučenec

Francúzska situačná komédia o tom, čo sa môže stať, keď si muž chce užívať výhody ženáča, no do svadby sa mu nechce. Svoje umenie predvedú známe slovenské herečky Henrieta Mičkovicová, Viki Ráková, či herci ako Richard Stanke či Ján Dobrík.

Pozrite si zimný Lučenec v našej fotogalérii!

Foto: ilustračné

Lučenec má svoje čaro aj v zime
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM