Michaela Mozolányová Samospráva

PREHĽAD: Mestskí poslanci o návrhu rozpočtu na najbližšie roky aj o chválení projektového zámeru Mestských lesov

Mestskí poslanci sa stretli už tradične na Obvodnom úrade v Lučenci na 24. zasadnutí zastupiteľstva. Čakalo ich viacero dôležitých bodov. Prinášame prehľad tém, ktoré sa im dostali na stoly.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Mestskí poslanci o návrhu rozpočtu na najbližšie roky aj o chválení projektového zámeru Mestských lesov
Zdroj: Dnes24.sk

Poslancom bol predložený návrh programového rozpočtu mesta na roky 2014, 2015 a 2016. V tomto bode programu sa rozpútala rozprava poslancov k návrhu programového riešenia. Pripomienky mali poslanci Pavol Balážik, Roman Grebáč, Miroslav Barcaj, Miroslav Klochan, a Anna Václavíková. Diskutovalo sa najmä o zámere mesta Lučenec odkúpiť od spoločnosti Kobra Mestskú športovú halu na Výstavisku. Poslanci oponovali, že v návrhu rozpočtu sú náklady len na jej kúpu a chýbajú náklady na rekonštrukciu. Primátorka pripustila, že do návrhu budú doplnené aj náklady na rekonštrukciu. Poslanci nakoniec schválili rozpočet ako záväzný a vyrovnaný, a to na rok 2014 v celkovej výške17 448 268 e­ur.

Schválenie projektového zámeru spoločnosti Mestské lesy

Ďalším bodom programu bolo aj schválenie projektového zámeru spoločnosti Mestské lesy, na rekonštrukciu lesných ciest realizovanú v rámci protipožiarnych opatrení. Lučenecký správca lesov chcel ako riešenie tejto situácie využiť výzvu ministerstva – Program rozvoja vidieka. Dôvodom je, že stav lesných ciest, ktoré zabezpečujú vstup do Mestských lesov je nevyhovujúci a sťažuje dostupnosť jednotlivých lokalít. To podľa neho zvyšuje riziko škôd vzniknutých prípadným požiarom. Mestské zastupiteľstvo jednohlasne schválilo realizáciu projektového zámeru spoločnosti. Celkový rozpočet tohto projektu je 525 524,99 eur, 80% bude prefinancovaný z EÚ a 20% zo štátnej kasy.

Čo bude s priemyselnou zónou?

Poslanci rokovali aj o investičných zámeroch v priemyselnej zóne Juh Lučenec. V tomto bode programu primátorka povedala, že zatiaľ nie je známy žiadny potenciálny investor. Mestu teda stále hrozí vrátenie prostriedkov, ktoré dostalo na vybudovanie tejto zóny. Poslanci sa zhodli, že k tomuto návrhu sa vrátia na najbližšom zasadnutí a následne bude prerokovaný.

Kúpi mesto skolaudované byty na Rúbanisku III.?

Na 24. zasadnutí bola predložená aj žiadosť o schválenie dotácie a schválenie úveru na kúpu bytového domu. Mesto Lučenec plánuje kúpiť skolaudované byty v bytovom dome na Rúbanisku III. Poslanci tento návrh jednohlasne schválili, no v prípade, ak kúpa bytov nebude zo ŠFRB a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR podporená, kúpu bytov Mesto Lučenec realizovať nebude.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM