Rôzne

PREHĽAD novembrových podujatí: Odborník poradí ako zdravo žiť, hudobníci zahrajú swing

V novembri vrcholí Divadelná jeseň s bohatým kultúrnym programom. Lučenčania sa môžu tešiť aj na stretnutie so známym odborníkom na výživu Igorom Bukovským.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD novembrových podujatí: Odborník poradí ako zdravo žiť, hudobníci zahrajú swing
Zdroj: pixabay

Dom Matice slovenskej Lučenec pozývajú na výstavu obrazov Milana Arta Kreslenie srdcom. Výstava je pre verejnosť sprístupnená do 4. decembra 2017 každý pracovný deň.

Už tento piatok 10. novembra sa môžete tešiť na besedu spojenú s predajom kníh a autogramiádou. MUDr. Igor Bukovský, PhD. je známy slovenský lekár, ktorý sa od roku 1992 venuje otázkam výživy a trendom v oblasti zdraviu prospešnej životosprávy. Stretnúť sa s ním môžete o 16:00 h v Radnici.

Divadelná jeseň

V piatok 10. novembra o 18:00 h predstavia komédiu pod názvom 3 × 2 Csongor Kassai a Zuzana Martinková. Posledným predstavením V. Medzinárodného divadelného festivalu bude 25. novembra hra v maďarskom jazyku Akí sú Maďari? v podaní košického Divadla Thália. Miesto: Mestské kultúrne stredisko, Fiľakovo.

Novembrové štrnganie – folkový koncert Peter Janku, Soňa Horňáková, kapela ThisHarmony (LC) Spomienkový folkový koncert pripomínajúci pohnuté udalosti v novembri 1989. Miesto: 16. november, Synagóga.

Hudba a umenie

22. novembra sa uskutoční prednáška historika Pavla Dvořáka pre deti a mládež, ktorá je súčasťou projektu „Do knižnice nielen pre vedomosti!“ Miesto: Mestská knižnica; Organizátor: Hradné múzeum

Mesto Lučenec a LUKUS pozývajú na krásny koncert Sima Martausová a Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu. Po minuloročnom vypredanom turné, prichádza Sima s novým programom.

Spolu so svojou kapelou a hosťom, Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, pod vedením dirigenta Adriana Kokoša, pripravia fanúšikom nezabudnuteľné momenty. Miesto: 23. november, Synagóga.

SWINGOVÁ TANEČNÁ PÁRTY S FATS JAZZ BAND

FATS JAZZ BAND je profesionálny deväťčlenný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Založil ho Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov.

Orchester hrá pôvodnú hot-jazzovú a swingovú hudbu, ktorá Vás prenesie do iného sveta, rozprúdi vo Vás krv a vráti Vás do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov.

Preto máte unikátnu možnosť v ich podaní počuť presne také aranžmány, ako ich vo svojej dobe nahrali prvé jazzové legendy. Taktiež zrekonštruované historické hudobné nástroje, štýlové oblečenie a celkový prejav orchestra sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú. V ponuke bude i špeciálne večerné menu, varené podľa dobových receptov. Miesto: Lučenec, Tančiareň a pivovar Franz. 25. november 2017 o 20:30 h.

26. novembra sa uskutoční Zberateľská burza starožitností a kuriozít v Mestskej tržnici.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM