Jaroslav Dodok Kultúra

PREHĽAD prvých letných trhákov: Na týchto 5-tich festivaloch nemôžete chýbať!

Letné festivaly sa už blížia míľovými krokmi. Aj keď počasie na Slovensku nenaznačuje tomu, že by sa na naše územie blížilo leto, tak vám musíme pripomenúť, že už v júni sa začnú prvé letné festivaly. Pripravili sme pre zoznam prvých festivalov, na ktoré sa môžete tešiť už tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD prvých letných trhákov: Na týchto 5-tich festivaloch nemôžete chýbať!
Foto: Jaroslav Dodok

Rockový záber

Dátum a miesto: 14. – 15.06.2013 – Dolný Kubín

Už šestnásty krát sa na Orave uskutoční dvojdňový festival, ktorý sa bude niesť v duchu rockovej hudby. Organizátori prisľúbili, že ako jeden z najstarších festivalov na Slovensku sa budú snažiť o ponuku rocku na mnoho spôsobov tak, aby zaujali čo najširšie publikum. Už teraz sa môžete tešiť na kapely ako Vandali, Gladiator, Šleha, Metropolis, Arzén či na speváka Mira Šmajdu.

Ceny vstupeniek sa momentálne pohybujú do 13.6.2013 za 11€ a v deň konania festivalu si ich budete môcť na mieste kúpiť za 14€.

Dobrý festival 2013

Dátum a miesto: 21.-22.06.2013 – Prešov

Ani východ Slovenska sa nedá zahanbiť a pre fanúšikov hudby pripravil tradičný Dobrý festival, ktorý patrí medzi najväčšie hudobné podujatia na východe republiky. Hudobné tóny sa budú ozývať celým Prešovom z amfiteátra, kde sa uskutoční tento dvojdňový festival. Dobrý festival prináša do Prešova už niekoľko rokov známe európske mená z oblasti hudby. Tentoraz to bude napríklad človek, ktorý stal pri zrode svetovej Drum´n´bassovej scény – Roni Size a skupina Freak Power. V Prešove sa predstavia aj známe domáce hudobné mená ako Peter Nagy, Peter Lipa, Heľenine oči, Hrdza, Chikiliki tua či IMT Smile. Housovú scénu zastúpia mená z Anglicka – Giom, Kitten and the hip, český Lucas Hulan a prešovskí Back2Love djs Gurry a Overhaul.

*Neprehliadnite: Ewu Farnú fanúšikovia stretnú len na jedinom slovenskom festivale! Ktorý si vybrala? Čítajte TU.!*

Hrkofest

Dátum a miesto: 21.-22.06.2013 – Sklabiná pri Veľkom Krtíši

Festival HRKOfest sa bude konať na letisku Sklabiná pri Veľkom Krtíši po druhý krát. Oproti minulému roku, keď festival bol len jednodňovou záležitosťou, sa podujatie uskutoční v priebehu dvoch dní. Na južnom Slovensku sa účastníci festivalu budú baviť v sprievode kapiel: Iné Kafe, Tata Bojs, Polemic, Horkýže Slíže, Pipes and Pints, Sunshine, Zoči Voči, Dara Rolins a Rytmus. Cena vstupenky je 15€.

Topfest

Dátum a miesto: 27. – 29. 6. 2013 – Piešťany

Už od roku 2004 sa na Slovensku koná jeden z najznámejších a najnavštevova­nejších letných festivalov s názvom Topfest. Piešťanské letisko sa aj tento rok môže tešiť na bohatý a pestrý program, či už po hudobnej alebo kultúrnej stránke. Tento rok bude rozloha festivalu až 2 milióny metrov štvorcových, čím organizátori zväčšili plochu pre návštevníkov.

Headlinerom najväčšieho rockového open air festivalu na Slovensku bude tento rok skupina IRON MAIDEN s ich aktuálnou pódiovou MAIDEN ENGLAND SHOW. Okrem nich sa vo štvrtok 27. júna predstavia aj slovenské kapely Smola a Hrušky, Gladiator, Vandali či skupina Konflikt. Okrem hudobných čísel sa na pódiu predstaví aj náš najúspešnejší boxer Tomi „Kid“ Kovács, ktorý si priamo na scéne rozloží svoj bojový ring a na súboj vyzve aj účastníkov festivalu.

V piatok 28. júna sa na pódiu predstavia kapely ako IMT Smile, Polemic, aktuálny držiteľ českého slávika v kategórií spevák Tomáš Klus, či Majk Spirit. A v sobotu sa môžete tešiť na české kapely Čechomor a Maxim Turbulenc, či slovenské kapely Desmod, Horkýže Slíže alebo spoločné vystúpenie EGA a Rytmusa. Každý účastník festivalu si určite nájde kapelu, ktorá sa mu bude páčiť a zažije jedinečnú atmosféru nášho najväčšieho rockového open air festivalu.

Môže vás zaujímať: Topfest bude dvojnásobne väčší ako pred rokom

Hip Hop Žije

Dátum a miesto: 28. – 29.06.2013 – Bratislava

Jediný festival svojho druhu na Slovensku sa po prvýkrát uskutoční v Bratislave na Zlatých pieskoch. Publiku sa predstaví elita slovenského a českého hip hopu a taktiež zahraničný headliner. Z domácich umelcov sa môžete tešiť na Kontrafakt, Majka Spirita, H16, Moja Reč & Komplot. Českú Republiku budú zastupovať mená ako PSH, Ektor a Dj Wich, Idea, El Nino. Okrem príjemného prostredia a pestrého programu, čaká návštevníkov bohatý sprievodný program v podobe streetballu, graffiti jamu alebo breakdance workshop.

Prečítajte si aj: HUG DAY 2013: Objatia sa budú rozdávať na celom Slovensku, zapojiť sa môžete aj vy!

Student24/Simona Ivančáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM