Boris Macko Samospráva

Primátorka Lučenca o plánoch na rok 2017: Obchvat mesta, plaváreň aj vlastné byty

Keďže rok 2016 už pomaly končí, je načase plánovať priority na budúci rok. Vyspovedali sme preto primátorku Lučenca Alexandru Pivkovú.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Lučenca o plánoch na rok 2017: Obchvat mesta, plaváreň aj vlastné byty
28
Galéria
Zdroj: TASR

Primátorka Alexandra Pivková nám poodhalila plány na rok 2017, no vrátila sa ešte k aktuálnemu roku. Čo ju potešilo a čo sklamalo?

„V roku 2016 ma najviac potešilo otvorenie zrekonštruovanej budovy – Národnej kultúrnej pamiatky synagógy, ako aj radnice. Tiež získanie niekoľkých ocenení, hlavne Fénix kultúrna pamiatka roka 2015 za Synagógu,“ podelila sa o radostné udalosti primátorka.

Podľa nej Mesto Lučenec aj tento rok zodpovedne hospodárilo, čo sa odzrkadlilo v znížení dlhu mesta a vytvorenia prebytku. „A to aj napriek takým veľkým investíciám, ako je rekonštrukcia Synagógy a radnice a ich "uvedenia do života“ kultúrno – spoločenskými podujatiami a výstavami," upresnila Pivková.

„Sklamalo ma pomalé napredovanie budovania R2 do Lučenca, ktoré by prinieslo do mesta investorov a rozvoj a tiež stále pretrvávajúca ľahostajnosť človeka k človeku v každodennom živote,“ povedala primátorka. Práve cesty sú pre ňu najväčšou motiváciou do budúcnosti. „Najväčšiu výzvu do budúceho roku považujem okrem vybudovania R2, vybudovanie obchvatu mesta Lučenec, ktoré by riešilo dopravu cez centrum mesta a negatíva v kvalite života občanov v meste,“ načrtla Pivková priority.

„Ďalej je nutné zabezpečiť investorov do priemyselného parku a vybudovanie cesty do priemyselného parku, komplexne  riešiť rekonštrukciu súvislých miestnych komunikácií a chodníkov, venovať sa verejným priestranstvám, budovaniu detských ihrísk a oddychových plôch,“ odkryla primátorka ďalšie plány

Patrí medzi ne aj budovanie ďalších smetných stanovíšť a polopodzemných stanovíšť, investičná priprava výstavby novej krytej plavárne, rekonštrukcia mestského úradu na Námestí republiky. Mesto plánuje naďalej intenzívne využívať možnosti čerpania eurofondov na rekonštrukcie verejných budov, cyklotrás, Kubínyiho námestia, domu pre seniorov a kúpu bytov pre mesto zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

„Chceme aj naďalej  budovať a rozvíjať naše mesto pre nás všetkých, ktorí v ňom žijeme, ale aj pre návštevníkov a turistov, ktorým chceme pripraviť také atraktivity v meste a regióne, aby sa cítili príjemne a zažili ponúkané možnosti histórie, kultúry, pamätihodností, prírodných krás, oddychu, športu a spoločenských udalostí spolu so svojou rodinou a priateľmi,“ uzavrela primátorka.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery vianočnej výzdoby v uliciach Lučenca!

V OBRAZOCH: Predvianočná nálada v uliciach večerného Lučenca
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM